stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ko Laibachi v roke vzamejo Moje pesmi, moje sanje

16. 5. 2019; 10.00
Avtor: T.P.
Laibach 1

Laibachovci so priredili pravo pašo za oči in ušesa in na koncu poželi bučen aplavz občinstva. foto: Mediaspeed

Lani novembra je zasedba Laibach objavila svoj dolgo pričakovani album The Sound of Music, za katerega se jim je ideja porodila ob povabilu skupine v Severno Korejo leta 2015.

Plošča je takoj požela navdušujoče kritike: recenzije so bile med drugim objavljene v uglednih svetovnih publikacijah, kot so Guardian, Independent in Rolling Stone, New York Times International pa je članek o izidu albuma objavil celo na svoji naslovnici.



The Sound of Music je bil uvrščen med najboljših petdeset (The Quietus) oziroma med najboljših petindvajset (Louder Than War) albumov leta 2018.  

Po tem, ko so ga februarja in marca v živo predstavili na turneji enaintridesetih koncertov po evropskih dvoranah, je na vrsto prišla še Slovenija. Najprej so ga predstavili v mariborskem SNG, včeraj pa še v Cankarjevem domu.

Laibachovcem so se poleg Marine Martensson in Borisa Benka na odru pridružili otroški pevski zborček Edelweiss in godalni sekstet Do-Re-Mi pod taktirko Primoža Hladnika, mednarodno občestvo pa je uvodoma nagovoril prečastiti Peter Mlakar.

Občinstvo je v skladbe uvedel godalni sekstet Do-Re-Mi pod taktirko Primoža Hladnika. foto: Mediaspeed


Na koncertu je skupina ob bogatih vizualijah predstavila prvih deset skladb z albuma: The Sound of Music, Climb Ev'ry Mountain, Do-Re-Mi, Edelweiss, Favorite Things, Favorite Things, Lonely Goatherd, Sixteen Going on Seventeen, So Long, Farewell, Maria / Korea in Arirang, v bisu pa postegla še s pesmijo Honorable (eno od treh korejskih ljudskih pesmi, ki so jo – poleg Arirang in We’ll Go to Mt. Paektu želeli predstaviti ob gostovanju v tej državi, a so jih korejski cenzorji prosili, da jo črtajo s seznama, saj so jo po njihovem mnenju preveč spremenili). Pustili so samo Arirang.

Skupini se je na odru pri nekaj pesmih pridružil otroški pevski zborček Edelweiss. foto: Mediaspeed

prejšnji članek
Dnevni horoskop: Pojavil se bo nesporazum
Horoskop
Dnevni horoskop: Pojavil se bo nesporazum
naslednji članek
Iz sence Rebeke Dremelj pod žaromete stopilo to dekle ...
Svet slavnih
Iz sence Rebeke Dremelj pod žaromete stopilo to dekle ...
#nasazenazenska
nasazenazenska