franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Evrovizija: Če bi glasovali samo gledalci, bi zmagali oni

22. 5. 2019; 12.00
Avtor: K.M.
Keiino

Keiino foto: Profimedia

Čeprav je Nizozemec Duncan Laurence veljal za favorita, bi v primeru, da bi upoštevali samo glasove občinstva, zmagali Norvežani. Katera pesem je bolj všeč vam?

25-letni Duncan Laurence, katerega pravo ime je Duncan de Moor, je v svet glasbe na Nizozemskem vstopil leta 2014, ko se je pojavil v priljubljenem formatu šova The Voice. Tam je pod mentorstvom kantavtorice Ilse de Lange prišel vse do polfinala in izpadel tik pred velikim finalom. Glasbeno se je izobraževal na šoli Rock Academy v Tilburgu, ki jo je končal leta 2017. Na stavnicah pred finalom je s svojo pesmijo Arcade pometal s konkurenco in je ves čas veljal za glavnega favorita. Vseeno pa bi mu zmago, če bi upoštevali samo gledalce, 'vzeli' Norvežani. 

Zasedba Keiino, ki so jo na odru zastopali pevca Alexandra Rotan in Tom Hugo ter pevec tradicionalne norveške glasbe 'joiker' Fred Buljo, so namreč s strani občinstva dobili kar 291 točk. Za primerjavo, zmagovalec je s strani občinstva dobil dobil 30 točk manj. Je bila pa pri Duncanu zagotovo odločilna manjša razlika med številom točk, ki jih je dobil s strani občinstva in točk, ki jih je dobil s strani strokovnih žirij. Norveška zasedba je s strani strokovne žirije dobila zgolj 47 točk. Razlog pa se lahko skriva tudi v tehničnih težavah, ki so se jim pripetile med uradno vajo, po kateri so žirije tudi podale svoje glasove. Kljub prošnji, da nastop ponovijo, jim tega na koncu niso dovolili. 

Zmagovalna pesem:

Pesem Norvežanov: 

Katera pesem je bolj všeč vam? 

prejšnji članek
Lady Marmalade, prefinjen burger z dobrim namenom
Svet slavnih
Lady Marmalade, prefinjen burger z dobrim namenom
naslednji članek
Tega niso pokazali: Anica se je Mihi povsem razgalila
Resničnostni šovi
Tega niso pokazali: Anica se je Mihi povsem razgalila