stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

V šovu se je pokazala resnica

26. 5. 2019; 10.00
Avtor: A.C. Zvezde
Bojan Bešter

Mizar Bojan Bešter (36 let, Zgornja Besnica) foto: Marko Vavpotič, M24.si

»Od nekdaj sem bil zelo radoveden, pa tudi kot pravi Gorenjec trmast. Česar koli se lotim, vztrajam do konca,« pravi 36-letni udeleženec kuharskega šova Bojan Bešter, ki enako spretno vrti kuhalnico kot dela z mizarskim orodjem.

Bojan si kruh služi z izdelavo kuhinj. In pozor, ne dela kakršnih koli, temveč je podizvajalec za takšne zelo prestižne, ki stanejo tudi več kot sedemdeset tisoč evrov in na katere je treba čakati več kot osem mesecev. »Doma sem bolj skromen, jaz kuham v takšni za deset tisočakov,« se muza Bojan, ki nove jedi najraje ustvarja z enajstletno hčerko Marušo, zaradi katere se je tudi prijavil v šov.

»Sprva sem imel malo pomislekov, predvsem to, kako bom uskladil snemanja s službo. Po temeljitem razmisleku sem se odločil za ta izziv. In ni mi žal. MasterChef je prekrasna izkušnja. Nimam nobene pripombe, in če bi bila možnost, bi se spet prijavil. Veliko sem se naučil, tako o kuhanju kot o sebi, predvsem o svoji psihični kondiciji. V šovu ni pomembno samo kuharsko znanje, temveč je veliko psihičnih pritiskov. Treba se je odzvati v sekundi, in to loči zmagovalce od poražencev,« razlaga Bojan, ki je prvi veliki preizkus prestal že v prvi oddaji. Takrat ga je zagrabila panika, roke so se mu začele tresti. Samega sebe je spoznal v popolnoma novi luči, predvsem ni mogel verjeti, da je tako podlegel pritisku, kar ni ravno njegova lastnost. »Sčasoma mi je šlo čedalje bolje, kamer se sploh nisem več zavedal, delal sem po navodilih in svojih občutkih. Recept za uspeh je boriti se, boriti se in še enkrat boriti se. Nekam se da priti samo z vztrajnostjo in delavnostjo. Samo se nikoli ne naredi nič,« je prepričan trmasti Gorenjec.

prejšnji članek
Slovenski pevec se je zavedno poslovil od sina
Svet slavnih
Slovenski pevec se je zavedno poslovil od sina
naslednji članek
Tega Marko Potrč pri svoji hčeri ne dovoli
Svet slavnih
Tega Marko Potrč pri svoji hčeri ne dovoli