stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Naša igralka in voditeljica v Cannesu dobila eno od glavnih vlog

5. 6. 2019; 05.00
Avtor: T.P.
Katianna Ley 4

Leyeva je stalna obiskovalka cannskega filmskega festivala. foto: osebni arhiv

72. mednarodni filmski festival v Cannesu je privabil mnogo filmskih zvezd in ljudi iz filmske industrije s celega sveta.

Tam je bila tudi slovenska igralka in televizijska voditeljica Katianna Ley. Na festivalu se je udeležila premiere filma Once upon a time in Hollywood režiserja Quentina Tarantina z glavnima igralcema Bradom Pittom in Leonardom DiCapriem. Na rdeči preprogi je nosila prečudovito obleko rožnate barve znane dizajnerke Mishus iz Nepala, ki je oblikovala tudi obleko za Miss Nepal za Miss sveta. Obleka je bila narejena po njenih merah ekskluzivno samo za ta dogodek. Ogledala pa si je tudi celovečerec It must be heaven režiserja Elia Suleiman, ki je dobil posebno omembo.

Na rdeči preprogi ob premieri filma Once upon a time in Hollywood je Katianna nosila obleko znane dizajnerke Mishus iz Nepala. foto: osebni arhiv


Filmski festival pa ni bil edini razlog, zakaj je Katianna obiskala to prečudovito francosko obalno mestece. Obenem je namreč tam posnela tudi kratki film z naslovom Safe. Režiral ga je znani ameriški režiser Sanelle Sibanda, ki je že imel svoj film v tekmovalni katergoriji na cannskem filmskem festivalu, njegovi filmi pa so bili že večkrat nominirani in nagrajeni za najboljše kratke filme po vsem svetu. Katianna je dobila eno od glavnih vlog, skupaj z igralcema Sabrino Culver in Karlom J. Morrisonom iz Los Angelesa. Katiannina vloga je bila agentka Blanka, v filmu pa prepreči umor igralke, ki jo je naročila teroristka Elaine. "Zasedba je bila odlična, igralca sta zares izkušena. Do zdaj sta posnela že veliko filmov v Hollywoodu. Režiser nam je dal vse napotke in skupaj smo odlično sodelovali. Sam je priznal, da je bila moja vloga ena izmed težjih, saj je bilo v njej veliko preobratov, vendar pravi, da je zadovoljen z izdelkom in da bomo definitivno še sodelovali v prihodnosti,˝ razkriva Katianna. Sanelle ima v načrtu film predstaviti tako kot v Cannesu, kot tudi na drugih mednarodnih festivalih.

Katianna Ley, režiser Sanelle Sibanda, igralka Sabrina Culver in igralec Karl Morris foto: osebni arhiv


Katianna obožuje filmsko igro. Pravi, da ji je zmeraj izziv poskusiti nekaj novega in drugačnega. Prav zaradi tega je letos na hrvaški obali posnela svoj prvi kratek film z naslovom The god particle, film pa je skupaj z režiserko Zuzano Ćato tudi režirala in odigrala glavno vlogo. "Pri snemanju filma The God particle sem uživala, lokacije so bile fenomenalne, ker sva film sami režirali in zanj napisali scenarij, je bilo tudi toliko lažje igrati. V film sem vložila svojo dušo in vse emocije, kar tudi film naredi uspešen. V prihodnosti pa imam v načrtu narediti iz njega dolgometražni film. Na tem trenutno delamo z ameriško produkcijo," razkriva Katianna, ki se bo prihodnje leto podala še na azijsko celino. Kot častna gostja se bo namreč udeležila indijskega filmskega festivala v New Delhiju.

Voditeljica in igralka z indjskim režiserjem Sandeepom Marwahom foto: osebni arhiv

prejšnji članek
Presenetljivo sodelovanje Isaaca Palme
Svet slavnih
Presenetljivo sodelovanje Isaaca Palme
naslednji članek
Po stopinjah Miška Kranjca
Svet slavnih
Po stopinjah Miška Kranjca
#nasazenazenska
nasazenazenska