Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Delovna akcija: Dalijina izpoved ganila Slovenijo

10. 6. 2019; 07.00
Avtor: V.M.
dalija

Dalija foto: POP TV

V 11. oddaji Delovna akcija smo spoznali čudovito deklico Dalijo, ki se je s svojo modro naravo in bridko zgodbo dotaknila gledalcev po vsej Sloveniji. Solze je bilo tokrat nemogoče zadržati …

Ana Praznik se je skupaj s svojo ekipo odpravila v Prekmurje, natančneje v kraj Tišina, kjer je presenetila družino Ciglar. Marljivi mojstri Delovne akcije so se lotili prenove hiše, v kateri živi šestčlanska družina: mama in oče, njuna hčerka Suzana in njeni trije otroci: 10 letna Dalija ter 18 mesečna dvojčka.

Družini, ki smo jo spoznali prek malih ekranov, ljubezni ne manjka, so pa goreče potrebovali varen in urejen dom, saj so imeli resne težave z vlago, plesnijo, zastarelim in že propadajočim pohištvom. Da je v njihovo hiško končno posijalo sonce, je tako poskrbela cenjena ekipa Delovne akcije, ki je v sedmih dneh prenovila prostore v sanjsko domovanje.

Dalija in Ana foto: POP TV

Tekom oddaje se je gledalcev najbolj dotaknila Dalija, deklica, ki se zaradi grenkih izkušenj zdi starejša, kot je v resnici. Njena izpoved je močno ganila gledalce, ki ob dekličinih besedah niso zmogli zadržati solz.

»Najtežje mi je bilo v življenju, ko sta se moja mama in oče ločila. Pa skregala sta se. Mislila sem, da gre na službeno pot, pa sem mu pomagala pakirati, potem pa ga na enkrat sploh ni bilo več. Spoznala sem svojo resnico, da ne bosta več nikoli skupaj. Sedem let sta bila skupaj, ko pa sem se jaz rodila, pa so postale same težave. Tako, da sem jaz kriva,« je dejala Dalija, ki si je na ramena naložila breme, ki ga ne bi smel nositi noben otrok.

Deklica v nadaljevanju oddaje Ani zaupa, da ima danes z očetom redne, pogoste stike in lep odnos, da pa ji manjka lik očeta v krogu družine. »Slabo se počutim, želim si, da bi bili normalna družina, ati in mama skupaj, malo pogrešam vse to,« je dejalaDalija in dodala, da se počuti krivo, ker sta šla starša narazen. Ano so dekličine besede močno ganile, a je ohranila nasmeh in se potrudila, da ji je z vedrino pojasnila, da nikakor ni kriva za razhod staršev.

Družino je v oodajo prijavila Suzanina starejša sestra.

Družino je v oodajo prijavila Suzanina starejša sestra. foto: POP TV

prejšnji članek
Kaj se dogaja z največjim borcem šova The Biggest Loser Slovenija?
Svet slavnih
Kaj se dogaja z največjim borcem šova The Biggest Loser Slovenija?
naslednji članek
Dnevni horoskop: Prisluhnite vaši intuiciji
Horoskop
Dnevni horoskop: Prisluhnite vaši intuiciji