ribi Dobra karma

Kaj nam prinaša prehod Sonca v astrološko ...

1_isaac palma otrok Svet24.si

Isaac Palma: "V Sloveniji otroke vzgajate bolj ...

POL201804273605 Reporter.si

Ali bosta Bojan Požar in Žan Mahnič splavila ...

zmago jelinčič Svet24.si

Sodišče zavrnilo Jelinčičevo tožbo! Zmago je ...

20200219-00990389 Necenzurirano

Rekonstrukcija afere "prisluškovanje"

gabrijela-fatorić Njena.si

Sanjski moški: Gabrijela je postala temnolaska

Monika in Denis 4 Njena.si

Ljubezen na vasi: Kaj se je zgodilo po dveh letih?...

V Ljubljani se mudita svetovni operni zvezdi
| T.P.

V Ljubljani se mudita svetovni operni zvezdi

Ameriški baritonist Thomas Hampson in romunska sopranistka Elena Mosuc bosta nocoj navduševala s skrbno izbranimi arijami in dueti največjih opernih skladateljev., Živa Tory

Ljubljana Festival tudi v naslednjih dneh pripravlja vrsto glasbenih poslastic.

Nocoj se v Cankarjevem domu obeta čudovit večer opernih arij, na katerem bosta navduševala Thomas Hampson in Elena Mosuc. Oba umetnika sta že gostovala na odrih največjih svetovnih opernih hiš in se dokazala s številnimi odpetimi vlogami, s čimer sta se uveljavila prav v opernem vrhu. Najlepše melodije opernih velikanov bo na nocojšnjem koncertu skupaj z njima zaigral Orkester Slovenske filharmonije, ki ga bo vodil dirigent Nicolae Moldoveanu.

Jutri v Viteško dvorano Križank prihaja mednarodno priznani crossover umetnik Norbert Kael, ki spretno združuje klasično glasbo z jazzom.

V ponedeljek, 15. 7. bo v Cankarjevem domu zazvenela Mahlerjeva veličastna Simfonija št. 2, imenovana tudi Vstajenje, ki je bila eno najbolj priljubljenih skladateljevih del, poslušalce pa navdušuje še danes. Pod dirigentskim vodstvom Hansjörga Albrechta jo bosta izvedla Komorni zbor Megaron, zbor Slovenske filharmonije in Orkester Slovenske filharmonije, v solističnih vlogah pa bosta nastopili sopranistka Valentina Farcas in mezzosopranistka Bettina Ranch.

V torek, 16. 7. v SNG Opera in balet Ljubljana prihaja italijanska plesna družba Aterballetto. Predstavila se bo z dvema koreografijama pod imenom Bach Project. Rdeča nit projekta je Bachova glasba, ob njeni spremljavi pa raziskuje odnos med plesom in glasbo oziroma med klasično kompozicijo in njeno sodobno preobleko.

V sredo, 17. 7. na oder Gallusove dvorane Cankarjevega doma prihajata dva osrednja nemška glasbena sestava - Münchenski radijski orkester in Zbor Bavarskega radia. Pod taktirko hrvaškega dirigenta Ivana Repušića, ki od leta 2017 vodi Münchenski radijski orkester, bodo izvedli najlepše pesmi opernih zborov.

V ponedeljek, 15. 7. se bodo na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana začeli tudi mojstrski tečaji. Umetniško vodstvo mojstrskih tečajev bo prevzel Branimir Slokar. Mladi glasbeniki se bodo izobraževali tako solistično kot tudi komorno pri dvanajstih mednarodno priznanih profesorjih. Profesorji se bodo med 23. julijem in 5. avgustom 2019 predstavili na štirih koncertnih večerih v Viteški dvorani, najbolj nadarjeni učenci pa bodo poslušalce navdušili med 20. in 28. julijem 2019 na odru Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana.

S ponedeljkom se bodo začele tudi ustvarjalne delavnice za šolske otroke. Potekale bodo v Križankah, strokovno usposobljeni mentorji pa bodo skrbeli za razvoj njihovega umetniškega talenta, spodbujali njihovo kreativnost in spontanost ter jih seznanjali z različnimi umetniškimi teorijami in tehnikami.

Prihajajoče dogodke so predstavili: selektor 22. mednarodne likovne kolonije Tomo Vran, pomočnik direktorice Slovenske filharmonije za orkester Klemen Hvala, Elena Mosuc, direktor in umetniški vodja Festivala Ljubljana Darko Brlek, Thomas Hampson in Nicolae Moldoveanu.

Foto: Živa Tory - Tomo Vran, Klemen Hvala, Elena Mosuc, Darko Brlek, Thomas Hampson in Nicolae Moldoveanu.