900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Nikoli se ne pogovarjata o svoji slavi.

27. 7. 2019; 05.00
Avtor: T. J./Vklop
emily blunt 1

Emily in John sta se spoznala v neki restavraciji pred slabimi 11 leti. foto: Profimedia

Čeprav prvi zmenek, ki se je zgodil na strelišču, ni bil ravno pravljičen, sta se Emily Blunt in John Krasinski zaljubila do ušes. Zaljubljenost ju je kmalu pripeljala do zaroke in poroke, ljubezensko srečo pa sta okronala z dvema otrokoma. Slavna zakonca, ki praznujeta deveto obletnico poroke, se lahko pohvalita z nadvse srečnim in skladnim razmerjem, ki je marsikateremu paru lahko zgled.

Januarja letos se je v Los Angelesu zgodila 25. podelitev prestižnih nagrad SAG oziroma nagrad Združenja filmskih igralcev. V kategoriji najboljše igralke v stranski vlogi je slavila lepa angleška igralka Emily Blunt, ki se je izkazala z vlogo Evelyn Abbott v nadnaravnem trilerju Tiho mesto. Podelitev nam ni ostala v spominu le po njeni prečudoviti obleki, o kateri se je govorilo še nekaj dni pozneje, ampak tudi ali pa predvsem po njenem čustvenem zahvalnem govoru, v katerem se je 36-letna zvezdnica pred večmilijonskim občinstvom zahvalila svojemu ljubečemu možu. Moški, s katerim piše ljubezensko zgodbo, o kakršni številni žal lahko le sanjajo, je njen ameriški stanovski kolega, 39-letni igralec in filmski ustvarjalec John Krasinski, ki je omenjeni film režiral, dejaven pa je bil tudi kot glavni igralec, eden od scenaristov in režiser. »O, moj bog! Ljudje, zaradi vas sem ostala brez besed. Najlepša hvala. Tako sem ganjena, da sploh ne vem, kaj bi rekla. Nagrado bom posvetila svojemu možu Johnu Krasinskemu, ker je celotna izkušnja dela z njim močno vplivala name. Si neverjeten ustvarjalec filmov in neizmerno sem srečna, ker nama je s skupnimi močmi ta projekt uspel,« je z drhtečim glasom povedala Emily, ki je svojega princa na belem konju tako ganila, da ni mogel zadržati solzic.

Zvezdnika, ki rada skrivata svojo zasebnost, sta ponosna starša dveh deklic, Hazel (na sliki iz leta 2016) in Violet. foto: Profimedia

Ni vedela, kdo je

Romantična zgodba Emily in Johna se je začela novembra 2008. Oba sta v različnih intervjujih večkrat povedala, da je šlo za ljubezen na prvi pogled. »V tistem obdobju resnično nisem iskal razmerja, razmišljal sem celo o premoru in selitvi iz Los Angelesa. Takrat sem spoznal Emily in bil sem zelo živčen, ker sem bil prepričan, da se bom zaljubil vanjo. Po tem, ko sva se spoznala in rokovala, sem ji kar neposredno povedal, da mi je všeč,« je razkril John, Emily pa je dodala, da se je usodno prvo srečanje zgodilo v restavraciji. Čeprav se ji je zdel znan, ni vedela, kdo je, kar pa se je izkazalo kot povsem nepomembno, saj ga je poznala njena prijateljica, s katero je bila na večerji. »Razpravljali sva o tem, kako zelo uživam v samoti, potem pa me je prijateljica prekinila in rekla: 'O moj bog, tam je moj prijatelj John!' In to je bilo to. Trenutek, ko sem spoznala Johna, mi je dobesedno spremenil življenje. Zaradi njegove podpore se počutim nepremagljivo,« je dejala presrečna Emily. Kljub začetnemu obojestranskemu navdušenju pa njun prvi zmenek resnici na ljubo ni bil ravno pravljičen. Ker John ni bil povsem prepričan, da mu bo uspelo osvojiti srce lepe igralke, jo je povabil na strelišče, kar je razkril leta 2012, ko je gostoval v priljubljenem pogovornem šovu Conana O'Briena: »Mislim, da sem bil prepričan, da nikoli ne bom z njo, zato sem si tudi želel vse skupaj uničiti že na samem začetku.« Kmalu po tem, ko jo je po koncu zmenka pripeljal domov, pa je na svoje veliko presenečenje prejel sporočilo SMS, v katerem je Emily napisala, da se še nikoli v življenju ni tako zabavala. Očitno je John z izbiro prizorišča prvega zmenka vendarle zadel v polno.   

Preden je spoznala Johna, je Emily tri leta ljubila kanadskega glasbenika Michaela Bubléja. foto: Profimedia

Poroka z zalezovalcem

Šele več let po tem, ko sta zvezdnika začela razmerje, je Emily izvedela, da je njen srčni izbranec, ki je medtem postal njen mož, njen največji oboževalec in da se je nad njo navduševal že v obdobju, ko se sploh še nista poznala. Emily je leta 2006 namreč igrala v komični drami Hudičevka v Pradi, John pa je šele deset let pozneje priznal, da si je ta film prav zaradi nje ogledal večkrat. »To je eden od tistih filmov, ki si ga po tem, ko nanj po naključju naletiš med menjavanjem kanalov, preprosto moraš ogledati do konca. Ko me je vprašala, ali sem ga gledal, sem ji priznal, da sem si ga ogledal približno 75-krat. Srečen sem, da je tudi po tem priznanju ostala z mano in ni dojela, da se je pravzaprav poročila z zalezovalcem,« je za revijo Glamour v smehu dejal John, ki je svojo drago avgusta 2009, po devetih mesecih razmerja, zaprosil za roko. »Po tem, ko sem se razjokal, je začela jokati še ona, in tako sva jokala skupaj. Potem so se razjokali še vsi okoli naju, a samo zato, ker sva jokala midva. No, na koncu dneva je vendarle sprejela ponudbo, kar je bilo super,« je pojasnil v svojem slogu. Čeprav se pogovarjata o vsem in sta drug drugemu v največjo oporo, je ena tema zanju vendarle prepovedana: slava. Prepričana sta namreč, da imata tako zelo srečno razmerje ravno zato, ker nikoli ne govorita o svoji slavi. »Oba sva dojela, da je bolje, da na vse skupaj gledava kot na dva človeka, ki sta se noro zaljubila. In ne kot na dve veliki hollywoodski faci, ki sta se spoznali,« je John v intervjuju za Playboy pojasnil, zakaj sta se odločila, da bosta v svoje razmerje uvedla to 'pravilo'.     

Zaradi hčerkic je njuno življenje popolno

Do oltarja sta se sprehodila 10. julija 2010, in sicer ob romantičnem italijanskem jezeru Como. Poroka je bila še posebno pomembna za Johna, ki nikoli ni skrival, da mu zakonska zveza ogromno pomeni: »Zakon je zame že od nekdaj nekaj svetega. Ves čas sem upal, da mi bo to svetost uspelo uresničiti in da bom svojo srečo lahko z nekom delil.« Idiličen zakon sta okronala z dvema hčerkicama, Hazel, ki se je rodila februarja 2014, in Violet, ki je na svet prijokala julija 2016. Ravno deklici sta poskrbeli, da je njuno življenje popolno, zato sta sprejela odločitev, da nikoli ne bosta dovolila, da bi jima nabito polna delovna urnika kdaj preprečila preživljanje kakovostnega časa s hčerkicama. No, čeprav sta nadvse srečna in se lahko pohvalita s čudovitim zakonom, prepolnim ljubezni, pa so jima številni napovedovali ločitev. Da bo njun zakon razpadel, so bili prepričani po tem, ko sta se odločila za sodelovanje v prej omenjenem filmu Tiho mesto. Menili so namreč, da bo takšen ustvarjalni podvig omajal njuno zakonsko idilo, da se bosta začela prepirati in da se bo vse skupaj končalo z razvezo. Zakonca se črnih napovedi na srečo nista ustrašila, nasprotno, oba trdita, da ju je poslovno sodelovanje še bolj zbližalo. »Najboljši dnevi mojega življenja so se začeli, ko sem spoznal svojo ženo, in to je resnica. Je ena od najboljših oseb, ki jih poznam. Izredno nadarjena, prelepa in daleč zunaj moje 'lige'.« S temi besedami je John verjetno na najlepši in najboljši mogoč način opisal svojo izbranko. Kaj pa si o njem misli Emily? »Zame je popoln moški: duhovit, bister in samozavesten. Poleg tega se ob njem vedno dobro počutiš,« odgovarja slavna Angležinja, ki je, preden je spoznala Johna, tri leta ljubila slovitega kanadskega glasbenika, glasbenega producenta in igralca Michaela Bubléja. S kom pa se je v preteklosti videval John? V letih 2005 in 2006 je na zmenke hodil s 43-letno ameriško igralko, scenaristko in producentko Rashido Jones, s katero je igral v priljubljeni humoristični seriji Pisarna, leta 2007 pa naj bi se dobival z ameriško igralko in producentko Renée Zellweger. A vse to zdaj ni več pomembno, šteje le to, da sta se Emily in John našla in da sta še vedno nadvse srečna skupaj.

prejšnji članek
Filip Flisar kmalu pred oltar?
Svet slavnih
Filip Flisar kmalu pred oltar?
naslednji članek
Osvežite vašo barvo las in se pomladite
Moda&Lepota
Osvežite vašo barvo las in se pomladite