stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Lucijo Ćirović omenila ena izmed najbolj pomembnih poslovnih revij

30. 7. 2019; 10.00
Avtor: K.M.
Lucija Ćirović 1

Igralka, stand up komičarka, animatorka lutk, ventrilokvistka in ljubiteljica gledališča je otroštvo preživela v Ribnici. foto: Marko Vavpotič, M24.si

Slovenska komedijantka žanje uspehe v Združenih državah Amerike.

Priljubljena slovenska komedijantka Lucija Ćirović se že ves mesec julij zadržuje v Združenih državah Amerike, kjer podrobneje preučuje ventrilokvizem, zvočno iluzijo, ki jo ventrilokvist ustvarja brez premikanja ustnic, torej govori 'iz trebuha', pri svojih predstavah pa si pomaga z najrazličnejšimi lutkami in z njimi ustvarja iluzijo, kot da govorijo one. To veščino Lucija neguje že nekaj let, predvsem med otroci so tako priljubljene tudi njene predstave, ki jih pripravi s pomočjo svoje ročne lutke. 

Pred dnevi je ena izmed najbolj uspešnih in najbolj priznanih poslovnih revij pripravila prispevek ravno o tej tem, kjer je svoje mesto našla tudi Lucija. Prispevek, ki ga lahko v angleškem jeziku preberete TUKAJ, govori predvsem o priljubljenosti ventrilokvima v zadnjem obdobju, dotakne pa se tudi že tradicionalne 43. konvencije, ki se jo je udeležila tudi Lucija. Ravno tukaj pa je slovenska komedijantka v prispevku tudi omenjena. "Več kot 533 udeležencev iz petnajstih držav, med njimi tudi Lucija Ćirović, edina slovenska profesionalna ventrilokvistka."

prejšnji članek
Brezdelna Metka Albreht
Svet slavnih
Brezdelna Metka Albreht
naslednji članek
Znan obraz ima svoj glas: Nova žirantka šova ni spremljala
Resničnostni šovi
Znan obraz ima svoj glas: Nova žirantka šova ni spremljala