Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Nova služba: Miha Kavčič dela s starostniki

2. 8. 2019; 07.45
Avtor: Vesna Meško
Miha Kavčič

Miha Kavčič foto: Aleš Rod

Miha Kavčič si je po odhodu iz Kmetije privoščil dolg dopust, ki je trajal vse do nedavnega. Slednje mu je omogočil zaslužek v šovu, ki pa je sedaj skoraj pošel, saj je investiral v projekt, s katerim si je uresničil sanje. In tako je sprejel priložnost, da si nekoliko napolni žepe z začasno službo v domačem kraju.

Miha Kavčič opravlja delo v lokalu doma starejših občanov v Logatcu, kjer streže kavice in dela družbo starostnikom. Služba mu je všeč, v družbi starejših se prijetno zabava, ob enem pa mu izkušnja odstira nekoliko drugačen pogled na življenje in minljivost.

»Tukaj je pravo obilje modrosti in čustvenih momentov, ki se me globoko dotaknejo. Zdi se mi, da mladi živimo preveč hitro in ob tem pozabljamo na starejše, na njihov svet, ki je poln spominov in zgodb. To delo mi odstira drugačen pogled na staranje, zdi se mi prav, da tudi jaz sam pri sebi ozavestim, kako bi jaz rad dočakal starost. Na to delo gledam malce globlje, sicer pa tako tudi na splošno dojemam svet,« nam pove Miha in nadaljuje, da se mu zdi zelo zanimivo, da se gostje večinoma pogovarjajo o preteklosti. Nihče namreč ne govori o tem, kaj se bo zgodilo naslednji teden, vedno obujajo dogodke, ki so se že davno zgodili.

'Vsako delo je častno'

Miha je vesel priložnosti, da se preizkusi še na nekoliko drugačnem področju, pa čeprav se morda komu ne zdi primerno, glede na njegovo izobrazbo, znanje in izkušnje. »To je pač delo, s katerim si trenutno polnim žepe, saj se je moja blagajna zaradi projekta z videospotom pošteno izpraznila. Delam med tednom, nekaj ur v dopoldanskem času. Lepa službica, v kateri uživam. Sicer to ni del moje izobrazbe, ampak mislim, da je bolje, da delam, kot pa da bi sedel doma. Vsako delo je častno in jaz ga ponosno opravljam,« je zaključil Miha.

Miha: 'Leta so le številke.'

Miha: 'Leta so le številke.' foto: Dejan D. Babić

prejšnji članek
Severina iskreno o zanositvi
Svet slavnih
Severina iskreno o zanositvi
naslednji članek
Ljubezen na vasi: Se je Jovan na skrivaj poročil?!
Resničnostni šovi
Ljubezen na vasi: Se je Jovan na skrivaj poročil?!