mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Savino mati spodbuja pri razkrivanju njune travmatične zgodbe

14. 8. 2019; 07.45
Avtor: V.M.
Savina Atai in Alenka Gotar

foto: Marko Vavpotič/M24.si

Savina Atai je neopisljivo srečna, ker je v njeno življenje ponovno stopila mati. Slednja se ji je opravičila za vse zadane rane, ob strani pa ji stoji tudi pri novem projektu, tekom katerega bo razgalila boleče družinske skrivnosti in travme.

Moč odpuščanja in ljubezni v teh dneh okušata Savina Atai in njena mati, s katero sta po mnogih letih obudili stike.  »Niti v snu si nisem mislila, da se bo preteklost stopila, da bova z mojo mamico začeli najin odnos na novo, brez teže zgodovine - da se mi bo mami opravičila za vse in me sprejela v vsem. Jaz pa njo. Ampak to, da pa me pa moja mamica zdaj tako srčno podpira pri zaključevanju knjige o moji/najini življenjski zgodbi polni travm in bolečine, to je pa ... onkranj, onkraj zamisljivega. Ampak tako je,« je Savina zaupala spletnim prijateljem in v nadaljevanju pojasnila, da se mati mudi pri njej na Kreti.

Vrelec z bolečino prežetih spominov, ki ga Savina pretaka na papir, je za njeno mamo kakopak boleč, a obe imata tokrat do preteklosti in sedanjosti tako odprt pogled, da bosta v grenkobi našli nauk in modrost odpuščanja. »Zagotovo mami ni lahko brati besed hčerke, ki je dobila toliko ran skozi mamo - mamo, ki je bila sama polna bolečin in travm. “Ženska v bolečini, povzroča bolečino.” mi pravi mami, zato je tako pomembno, da v vse svoje bolečine posvetimo z ljubeznijo in odpuščanjem, se soočimo z njimi in zasvetimo iz njih. Že tako je moja zgodba simbol preživetja iz največje teme - zato jo pišem, da nas vse inspirira, da se lahko povzdignemo iz največjih tavm in ran,« je v objavi zapisala Savina, ki poudarja, da njena zgodba postaja dokaz moči, ki jo nosita ljubezen in odpuščanje.

»Vedno je mogoče začeti na novo, se roditi na novo in dobiti nazaj krila - ne glede kako strgana in umazana so bila. Ne glede na to, koliko bolečine smo doživeli ali nehote povzročili, vse se da zaceliti. Vse. Vse je mogoče, ko se odločimo za ljubezen in odpuščanje - ne glede na vse. Seveda pa sem spadajo tudi zdrave meje, spoštovanje sebe in osebna odgovornost v sedanjosti. Tako hvaležna sem, da lahko predajam in živim to sporočilo. Ni vedno lahko odpustiti, kje pa. Ni se lahko znova in znova odločiti za ljubezen. Je pa to edino, kar je vredno, edino kar nas dela žive, svobodne in odprte za blagoslove življenja.«

prejšnji članek
Turška igralka Birce Akalay v objemu stare ljubezni
Svet slavnih
Turška igralka Birce Akalay v objemu stare ljubezni
naslednji članek
Tamara in Renato se nista poročila
Resničnostni šovi
Tamara in Renato se nista poročila