Vibracija, duhovnost Dobra karma

Testirajte svojo vibracijo s pomočjo teh štirih ...

Caleb Murray Svet24.si

Zvezdnikov sin med protesti ugriznil policista

janez jansa bobo Reporter.si

Janševa vojna s tiskanimi mediji: kihanje v ...

pravna fakulteta Svet24.si

Zakaj je študijska literatura na pravni fakulteti...

07651X6465 Necenzurirano

Balkanski posli Telekoma brez sankcij za odgovorne...

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Lea Sirk - obrez!!! Njena.si

Imena otrok teh znanih Slovencev se preberejo ...

Savino mati spodbuja pri razkrivanju njune travmatične zgodbe
| V.M.

Savino mati spodbuja pri razkrivanju njune travmatične zgodbe

Marko Vavpotič/M24.si

Savina Atai je neopisljivo srečna, ker je v njeno življenje ponovno stopila mati. Slednja se ji je opravičila za vse zadane rane, ob strani pa ji stoji tudi pri novem projektu, tekom katerega bo razgalila boleče družinske skrivnosti in travme.

Moč odpuščanja in ljubezni v teh dneh okušata Savina Atai in njena mati, s katero sta po mnogih letih obudili stike.  »Niti v snu si nisem mislila, da se bo preteklost stopila, da bova z mojo mamico začeli najin odnos na novo, brez teže zgodovine - da se mi bo mami opravičila za vse in me sprejela v vsem. Jaz pa njo. Ampak to, da pa me pa moja mamica zdaj tako srčno podpira pri zaključevanju knjige o moji/najini življenjski zgodbi polni travm in bolečine, to je pa ... onkranj, onkraj zamisljivega. Ampak tako je,« je Savina zaupala spletnim prijateljem in v nadaljevanju pojasnila, da se mati mudi pri njej na Kreti.

Vrelec z bolečino prežetih spominov, ki ga Savina pretaka na papir, je za njeno mamo kakopak boleč, a obe imata tokrat do preteklosti in sedanjosti tako odprt pogled, da bosta v grenkobi našli nauk in modrost odpuščanja. »Zagotovo mami ni lahko brati besed hčerke, ki je dobila toliko ran skozi mamo - mamo, ki je bila sama polna bolečin in travm. “Ženska v bolečini, povzroča bolečino.” mi pravi mami, zato je tako pomembno, da v vse svoje bolečine posvetimo z ljubeznijo in odpuščanjem, se soočimo z njimi in zasvetimo iz njih. Že tako je moja zgodba simbol preživetja iz največje teme - zato jo pišem, da nas vse inspirira, da se lahko povzdignemo iz največjih tavm in ran,« je v objavi zapisala Savina, ki poudarja, da njena zgodba postaja dokaz moči, ki jo nosita ljubezen in odpuščanje.

»Vedno je mogoče začeti na novo, se roditi na novo in dobiti nazaj krila - ne glede kako strgana in umazana so bila. Ne glede na to, koliko bolečine smo doživeli ali nehote povzročili, vse se da zaceliti. Vse. Vse je mogoče, ko se odločimo za ljubezen in odpuščanje - ne glede na vse. Seveda pa sem spadajo tudi zdrave meje, spoštovanje sebe in osebna odgovornost v sedanjosti. Tako hvaležna sem, da lahko predajam in živim to sporočilo. Ni vedno lahko odpustiti, kje pa. Ni se lahko znova in znova odločiti za ljubezen. Je pa to edino, kar je vredno, edino kar nas dela žive, svobodne in odprte za blagoslove življenja.«