Ajda Mlakar Dobra karma

Lepotica na televiziji očitno še ni rekla zadnje...

naslovnica izmajlova2 Svet24.si

Pred tremi leti je njen poklic visel na nitki, ...

macesnova gorica kocevski rog jansa pahor bobo10 Reporter.si

Janša pod Macesnovo gorico: Resnica je živela ...

borut-pahor, janez-janša, ovojni-poboji, stanislav-zore, kočevski-rog, macesnova-gorica Svet24.si

FOTO: Janša vsem tistim, ki po ulicah in trgih ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

"Planet TV ne sme končati v Orbanovih rokah"

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Lea Sirk - obrez!!! Njena.si

Imena otrok teh znanih Slovencev se preberejo ...

Gordon Ramsay pojedel tudi črve
| M. V.

Gordon Ramsay pojedel tudi črve

Gordon Ramsay, National Georgaphic

Ni je stvari, ki je slavni kuhar ne bi bil pripravljen poskusiti, dokazuje tudi v novi oddaji Neraziskano.

Na National Geographic prihaja nova oddaja Neraziskano, v kateri je vrhunski chef Gordon Ramsay obiskal Peru, Novo Zelandijo, Maroko, Havaje, Laos in Aljasko, spoznaval tamkajšnjo kulturo in znova postal učenec, saj se je učil pripravljanja tamkajšnjih jedi na tradicionalne načine. A tradicionalna kuhinja ima včasih tudi (vsaj za zahodnjake) zelo nenavadne sestavine. Gordon je tako moral poskusiti črve, morske prašičke, mravljinčja jajčeca in drobovje tjulnja. Je morda kakšna stvar, ki je slavni kuhar nikoli ne bi pojedel? »Kot chefu se mi zdi nevljudno, da bi zavrnil pokušanje kakršnekoli hrane na svetu. Gre za odkrivanje všečnosti, katere sestavine lahko identificiraš in kako se te prepletajo med sabo. Ne moreš vedeti, kako dokončati določeno jed, če nisi poskusil vseh njenih sestavin posebej,« zatrjuje Ramsay. »Zato sem zelo navdušen, kadar lahko kaj okusim prvič, pa naj bo to zlati kaviar, odvzet albino jesetru, ali pa črevesje prekajenega tjulnja. Bi te sestavine tudi uporabil pri svoji kuhi? Zagotovo! Pomembno je le, kako jih kombinirate. Sestavine so temeljni element vsake jedi!«