Gordon Ramsay foto: National Georgaphic
Na National Geographic prihaja nova oddaja Neraziskano, v kateri je vrhunski chef Gordon Ramsay obiskal Peru, Novo Zelandijo, Maroko, Havaje, Laos in Aljasko, spoznaval tamkajšnjo kulturo in znova postal učenec, saj se je učil pripravljanja tamkajšnjih jedi na tradicionalne načine. A tradicionalna kuhinja ima včasih tudi (vsaj za zahodnjake) zelo nenavadne sestavine. Gordon je tako moral poskusiti črve, morske prašičke, mravljinčja jajčeca in drobovje tjulnja. Je morda kakšna stvar, ki je slavni kuhar nikoli ne bi pojedel? »Kot chefu se mi zdi nevljudno, da bi zavrnil pokušanje kakršnekoli hrane na svetu. Gre za odkrivanje všečnosti, katere sestavine lahko identificiraš in kako se te prepletajo med sabo. Ne moreš vedeti, kako dokončati določeno jed, če nisi poskusil vseh njenih sestavin posebej,« zatrjuje Ramsay. »Zato sem zelo navdušen, kadar lahko kaj okusim prvič, pa naj bo to zlati kaviar, odvzet albino jesetru, ali pa črevesje prekajenega tjulnja. Bi te sestavine tudi uporabil pri svoji kuhi? Zagotovo! Pomembno je le, kako jih kombinirate. Sestavine so temeljni element vsake jedi!«
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.