i nakit Dobra karma

Horoskop: za vsako nebesno znamenje drugačen ...

brit Svet24.si

FOTO: Britney pristala v bolnišnici. To je razlog

KOLUMNE NENAD Reporter.si

(KOMENTAR) O »uglednih akademikih«, Janezu ...

borut pahor, volitve 2017 Svet24.si

Predsedniku Borutu Pahorju je umrla mama

86695155_10157860848386093_854939220525973504_o Necenzurirano

Zato bi se morali bati Orbana in njegovih ...

o odpadki v kuhinji ana zontar Njena.si

Ana Žontar čustvena, ne more verjeti

ivana milat3 Njena.si

Sanjski moški: Kaj se je zgodilo z Ivano?

Zmagovalec talentov iskreno spregovoril o svoji bolezni
| K.M.

Zmagovalec talentov iskreno spregovoril o svoji bolezni

Jernej Kozan, Mediaspeed

Jernej Kozan se s to boleznijo bori že vse od četrtega leta starosti.

Slovenski plesalec Jernej Kozan, ki je s svojimi neverjetnimi plesnimi sposobnostmi navdušil v peti sezoni šova Slovenija ima talent, v kateri je tudi zmagal se je odločil, da bo na svojem družbenem omrežju nekaj besed namenil bolezni, s katero se bori že vse od četrtega leta starosti. Jernej ima namreč sladkorno bolezen tipa 1, manj pogosto obliko bolezni, ki se pojavi v otroštvu in mladosti in je avtoimuna bolezen in je najverjetneje posledica dedne zasnove (če sta diabetika oba starša, je verjetnost, da zboli otrok kar 30 5). 

Jernej je v svojem zapisu poudaril, da njegova bolezen ni posledica dedovanja, saj je edini v družini, ki je zbolel za sladkorno, ob tem pa je želel poudariti, da se bolezni ne dobi, če poješ preveč sladkorja, kot nekateri mislijo. 

"Če imaš sladkorno, prosim ne se smilit sami sebi, ker ta bolezen te naredi samo še močnejšega, saj se veliko naučiš o zdravem življenju. Nekaterim se sladkorni bolniki zelo smilimo, češ da ne smemo jesti sladkih in nezdravih stvari ... vam iskreno povem, da pojem več sladkih stvari kot moji prijatelji," je še zapisal Jernej in se pohvalil, da ima kljub številnim obveznostim še vedno stabilno povprečje krvnega sladkorja, s tem pa so zadovoljni tudi zdravniki. "Če imaš bolezen kot je sladkorna oziroma katerakoli druga bolezen, lahko še vedno počneš stvari, ki te veselijo, samo nikoli ne smeš obupat nad sabo," so besede s katerimi je zaključil svoj zapis, ki je nastal med Jernejevim dopustom v Egiptu.