Vibracija, duhovnost Dobra karma

Testirajte svojo vibracijo s pomočjo teh štirih ...

Lara Kadis (1) Svet24.si

Ta privlačna pevka je v resnici Slovenka

macesnova gorica kocevski rog jansa pahor bobo10 Reporter.si

Janša pod Macesnovo gorico: Resnica je živela ...

pravna fakulteta Svet24.si

Zakaj je študijska literatura na pravni fakulteti...

07651X6465 Necenzurirano

Balkanski posli Telekoma brez sankcij za odgovorne...

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Lea Sirk - obrez!!! Njena.si

Imena otrok teh znanih Slovencev se preberejo ...

Zmagovalec talentov iskreno spregovoril o svoji bolezni
| K.M.

Zmagovalec talentov iskreno spregovoril o svoji bolezni

Jernej Kozan, Mediaspeed

Jernej Kozan se s to boleznijo bori že vse od četrtega leta starosti.

Slovenski plesalec Jernej Kozan, ki je s svojimi neverjetnimi plesnimi sposobnostmi navdušil v peti sezoni šova Slovenija ima talent, v kateri je tudi zmagal se je odločil, da bo na svojem družbenem omrežju nekaj besed namenil bolezni, s katero se bori že vse od četrtega leta starosti. Jernej ima namreč sladkorno bolezen tipa 1, manj pogosto obliko bolezni, ki se pojavi v otroštvu in mladosti in je avtoimuna bolezen in je najverjetneje posledica dedne zasnove (če sta diabetika oba starša, je verjetnost, da zboli otrok kar 30 5). 

Jernej je v svojem zapisu poudaril, da njegova bolezen ni posledica dedovanja, saj je edini v družini, ki je zbolel za sladkorno, ob tem pa je želel poudariti, da se bolezni ne dobi, če poješ preveč sladkorja, kot nekateri mislijo. 

"Če imaš sladkorno, prosim ne se smilit sami sebi, ker ta bolezen te naredi samo še močnejšega, saj se veliko naučiš o zdravem življenju. Nekaterim se sladkorni bolniki zelo smilimo, češ da ne smemo jesti sladkih in nezdravih stvari ... vam iskreno povem, da pojem več sladkih stvari kot moji prijatelji," je še zapisal Jernej in se pohvalil, da ima kljub številnim obveznostim še vedno stabilno povprečje krvnega sladkorja, s tem pa so zadovoljni tudi zdravniki. "Če imaš bolezen kot je sladkorna oziroma katerakoli druga bolezen, lahko še vedno počneš stvari, ki te veselijo, samo nikoli ne smeš obupat nad sabo," so besede s katerimi je zaključil svoj zapis, ki je nastal med Jernejevim dopustom v Egiptu.