profimedia-0808999589
Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

870457_151-vatikan
Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v Vatikan

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

NEVARNO: Jernej Tozon komaj ušel hudemu neurju

18. 8. 2019; 10.00
Avtor: Sonja Javornik/Nova
IMG_20190702_140816_065

Jernej z DJ Koshijem, Igorjem in Bartom tradicionalno letuje vsako poletje. foto: osebni arhiv

Počitnice na jahti so nekaj res posebnega in čudovitega – a samo do takrat, ko so vremenske razmere primerne. Kadar pa nastane hudo neurje, ko začne morje kazati svojo moč in veter nosi vse pred sabo, je z romantiko konec.

To je letos doživel tudi pevec skupine Čuki Jernej Tozon, ki pravi, da je bil s prijatelji tokrat res v škripcih, saj bi jim lahko obrnilo ladjo in bi se znašli v res hudih, hudih težavah.

Raziskovali so zapuščene otoke. foto: osebni arhiv

Vsako poletje gre Jernej s tremi prijatelji, Bartom iz skupine Mambo Kings, DJ Koschijem oziroma Jernejem Košico in nekdanjim hokejistom Igorjem Hriberškom, jadrat po Jadranu. Tudi tokrat so raziskovali zanimive otočke. Najraje imajo čim bolj nedotaknjene otoke in plaže, saj jim je ljubša neokrnjena narava kot kakšni poletni žuri. Pa na samem tudi ne potrebujejo kopalk, saj se radi kopajo goli, za zabavo pa tako ali tako poskrbijo sami, saj sta Jernej in Bart vendar med najbolj iskanimi mojstri za žur na naši glasbeni sceni!

- foto: osebni arhiv

Ker imajo na morju že veliko izkušenj, so fantje morda kdaj premalo previdni, saj pri hudem neurju vse pomorsko znanje nič ne pomaga. »Tramontana nas je za las zgrešila,« priznava glasbenik, ki je povedal, da je bilo hudo napeto, ko so štirje mušketirje spoznali, da nujno potrebujejo zavetje, saj bo sicer ladja izgubila boj z velikimi valovi in vetrom. »V tistem trenutku, ko smo bili v akciji, nas ni bilo strah, ker smo bili polni adrenalina … Ampak je pa potem prišlo za nami, ko smo videli, kaj bi se nam lahko zgodilo, saj je prevrnilo kar nekaj ladij,« pravi Jernej, ki je imel v Bartovi družbi že večkrat veliko sreče, da je ubežal smrti oziroma vsaj poškodbam.

Takole fantje opazujejo vremenske pojave, a tramontana jih je vendarle malo presenetila. foto: osebni arhiv

Tako sta se pred časom na smučišču komaj izognila snežnemu plazu, lani pa je vse štiri prijatelje na podobnem potovanju, kot je bilo to letos, odneslo v čeri. Tokrat pa so res za las ubežali neurju, ki je obrnilo več bark, saj so našli zavetje v zadnjih minutah pred vrhuncem neurja. Neurjem se sicer niti v preteklih letih niso mogli izogniti, a je šlo letos res za dlako. To pa seveda ne pomeni, da so izgubili voljo, in tako bodo prihodnje leto znova skupaj na morju ustvarjali lepe spomine.

prejšnji članek
Saša Einsiedler: Počitnice so tudi zame, ne samo za otroke!
Svet slavnih
Saša Einsiedler: Počitnice so tudi zame, ne samo za otroke!
naslednji članek
Luka Basi spet pristal na urgenci
Zdravje
Luka Basi spet pristal na urgenci