kitara
Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž Šegula

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tim Gajser - zaradi njega tudi ženske obožujejo motorje

19. 8. 2019; 05.00
Avtor: K.M.
Tim Gajser

Tim Gajser foto: Profimedia

V nedeljo je slovenski motokrosist že drugič v sezoni postal svetovni prvak v elitnem razredu motokrosa MXGP. V Italiji so ga podpirali tudi številni Slovenci.

Danes 22-letni Tim Gajser je pred petimi leti sprožil pravo evforijo, ko je takrat še kot najstnik v tekmovalnem razredu MX2 za seboj pustil močno konkurenco in navdušil s svojimi veščinami na motokrosu. Že takrat so številni Slovenci, moški in ženske, vzljubili njegov šport in so številne vikende preživeli med navijanjem za slovenskega športnika. Ko je leta 2016 prestopil v močnejši razred MXGP so se pojavili številni skeptiki, ki niso verjeli v njegov uspeh. Seveda pa jim je Tim že v prvi sezoni dokazal nasprotno in že takrat osvojil prvi naslov svetovnega prvaka v elitnem razredu. Zgodbo je preteklo nedeljo suvereno ponovil in v sosednji Italiji, ki je privabila številne slovenske navdušence in podpornike, spet osvojil prestižni naslov, kljub temu, da so pred tekmovalci še trije tekmovalni vikendi.

Tim Gajser foto: Profimedia

Kljub veliki podpori v Imoli, ki je bila pretekli vikend popolnoma obarvana v Gajserjeve barve, pa za njim ni najboljši vikend. Odlično se je odrezal na kvalifikacijah, nato pa sta sledili nekoliko slabši nedeljski tekmi. "Včeraj (v soboto) sem bil sproščen, potem pa ponoči nisem veliko spal. Po prvi vožnji sem bil utrujen, ni bila slaba, a sem naredil napako. V drugi sem štartal dobro, počutil sem se bolje. Zelo sem vesel in hvala mojim navijačem, ki so neverjetni. Zelo sem vesel," je bil v cilju po drugi vožnji nasmejan 22-letni Gajser.

Velika opora v dekletu

Na tekmah Tima vedno spremlja tudi njegova srčna izbranka Špela Motaln, ki je nekako postala del ekipe. Velikokrat od tekme do tekme potujeta skupaj, Špela pa je bila seveda tudi tista, ki mu je med prvimi čestitala v italijanski Imoli. Na vseh tekmah pa ga spremlja tudi oče Bogomir, ki je bil v zgodnjih letih Timove kariere njegov trener, vozni, svetovalec, pomembno vlogo pa je imel tudi v sodelovanju s Hodno. V zadnjih letih pa je zaradi sinove dozorelosti predvsem spet oče in svetovalec. 

Tim Gajser in Špela foto: Mediaspeed

Družinska tragedija še pred Timovim rojstvom

Čeprav sta Tim in njegov oče ter v zadnjih sezonah predvsem svetovalec Bogomir Gajser uigran tandem in je ravno zaradi očetove predanosti, tudi sam je bil motokrosist, verjetno ena izmed najmočnejših ekip v motokrosu, je družino Gajser že pred Timovim rojstvom doletela huda tragedija. Leta 1995 je med Bogomirjevo tekmo na stezo pritekel tri leta star najstarejši sin Žan, ki ga je oče nesrečno povozil, otrok pa je zaradi poškodb umrl. Tim ima sicer še starejšega brata Nejca in mlajši sestri Aljo in Nejo. 

prejšnji članek
Denis Toplak takole uživa življenje
Svet slavnih
Denis Toplak takole uživa življenje
naslednji članek
Zdrava usta in lepi zobje
Zdravje
Zdrava usta in lepi zobje