horoskop_zodiak-astrologija Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 22. septembra

marija1 Svet24.si

»Pri 72 sem v boljši kondiciji kot kadarkoli ...

enakonočje Svet24.si

Pozor! Enakonočje prinaša lekcije za vse nebesne...

vuk (na desni) Svet24.si

Primer Miran Vuk: dajal je lokali, kar bi moral ...

Cook-Eat-Slovenia-Strujkli- Odkrito.si

Popotniki iz tujine navdušeni nad slovenskimi ...

Maja Martina Merljak Njena.si

Maja Martina Merljak se je spremenila

Zmago Jelinčič Njena.si

Kaj je ubilo Monikino ljubezen do Zmaga?

Šport, ki ne leži Marku Potrču
| V.M.

Šport, ki ne leži Marku Potrču

Marko Potrč, Planet TV

Voditelj in veliki športni entuziast priznava, da mu plavanje ne prinaša užitka. Kljub temu aktivnost sprejema kot izziv, čeprav mora pošteno stisniti zobe.

Tudi Marko Potrč se je minili konec tedna udeležil priljubljenega ljubljanskega triatlona. Slednji tekmovalcem najprej ponudi plavalni izziv, ki pa priljubljenemu voditelju ne leži najbolj. Temu botruje operacija ramen, ki jo je izkusil v otroštvu in zaradi katere njegova ramena niso gibka kot bi si želel.

»Kot mladenič sem treniral veliko različnih športov. Plavanje NI bil eden izmed njih. Zato na vsakem triatlonu že na začetku tako rečeno dobim en davek, ki ga potem plačujem vse do cilja. Plavanje pač je prvo. Priznam, v bazenu preprosto trpim. Mišična masa, seveda ob manjši efektivnosti zaradi pomanjkljivosti pri tehniki, doda piko na i. Operirana ramena, ki so pritrjena s sidri, seveda tudi nimajo popolne gibljivosti. Še en davek. Ta je iz mladosti,« je spletnim prijateljem zaupal Potrč in v nadaljevanju pojasnil, da se vsemu navkljub podaja v vodo trdno odločen, da bo premagal triminutne okvirje, četudi lovi vsak nov vdih in hlasta za zrakom.

»V moji glavi sem odločen, da me napor ne bo ustavil, ampak dodatno motiviral. Da bom še bolj grizel. Pred vsakim skokom v vodo se odločim, da bom z vsako celico v telesu vsako sekundo brezkompromisno rinil in potiskal proti cilju. Tako izgleda motivacija v moji glavi,« je še povedal Marko in zaključil, da mu je napor v veselje.