Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

jv_0
Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja T-2

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Spoznajte ljubljanske baletnike in operne pevce

4. 9. 2019; 10.30
Avtor: T.P.
SNG Opera in balet Ljubljana

SNG Opera in balet Ljubljana foto: Mediaspeed

Ljubljanska Opera je že vrsto let prizorišče razglasitve za žensko leta, v torek, 10. septembra 2019 pa lahko vanjo brezplačno pokukate vsi.

Na prizorišču pred glavnim vhodom bodo od 13. ure naprej z nastopi opernih in baletnih solistov uradno predstavili repertoar prihajajoče sezone, ki prinaša šest novih uprizoritev na velikem odru, na odru -3 pa dodatno še Večer mladih koreografov, vse po zamisli aktualnega vodstva, vršilca dolžnosti Staša Ravterja in obeh umetniških vodij Branka Robinšaka in Petra Đorčevskega.

Uradno predstavitev programa bo po 14. uri pospremil pester spremljevalni program z vodenimi ogledi gledališča, ogledom baletnega treninga, ob 17. uri pa bodo zaključili na velikem odru z baletno pravljico za otroke Peter in volk. Ob tej priložnosti bo šest novih krstnih uprizoritev z vrhunskimi umetniki zaplapolalo tudi na zastavah, ki jih bodo slavnostno dvignili na zelenici pred vhodnim portalom.

Ljubitelji opere in baleta ter ostali obiskovalci se bodo na prazničnem popoldnevu ob kozarcu penine in prigrizku seznanili tudi z abonmajsko ponudbo, naborom mladinskih predstav in spremljajočimi dogodki gledališča ter življenjem umetnikov, ki si tudi letos nadejajo velikega obiska.

prejšnji članek
Ponosni Modrijani: Tukaj boste videli njihovega pevca!
Zdravje
Ponosni Modrijani: Tukaj boste videli njihovega pevca!
naslednji članek
Kdo je Marko Miladinović, ko sname masko?
Resničnostni šovi
Kdo je Marko Miladinović, ko sname masko?
#obraziavenija
obraziavenija