Natasha Diddee
Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, zdaj je umrla

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Obraz resničnostnega šova razkriva življenje gejevskega para

5. 9. 2019; 07.45
Avtor: V.M.
rene-in-nejc

Nejc in Rene foto: Osebni arhiv

Nejc Rek je simpatičen mladenič, ki se ga nemara spomnite iz resničnostnega šova Bar. Skupaj s svojim partnerjem Renejem si je nedavno zadal osveščevalno poslanstvo, tekom katerega želi na nevsiljiv način porušiti zidove stereotipov o istospolno usmerjenih parih. Vas zanima, kako sta se tega lotila?

Nejc Rek in Rene Žunič sta mlad istospolno usmerjen par, ki živi povsem običajno življenje. No, za mnoge njun odnos še vedno ni nekaj vsakdanjega, zlasti, ker ima Rene iz preteklega razmerja sina. A da bi se znebili predsodkov, ni potrebno iti daleč. Fanta sta se namreč lotila sodobne oblike osveščanja, tekom katere na subtilen, a hkrati oseben in zanimiv način gladita robove nestrpnosti do istospolno usmerjenih parov. Na družbenem omrežju sta namreč ustvarila spletni dnevnik Rainbow Kings, kjer objavljata življenjske utrinke in na simpatičen način razkrivata, kakšen je njun vsakdan.

Nejc, kakšno je poslanstvo vajinega spletnega dnevnika Rainbow Kings? Kaj želita z objavami na družabnem omrežju Facebook doseči, spremeniti?

Najino poslanstvo s spletnim dnevnikom je približati ljudem življenje istospolnega para, ki ima tudi otroka, hkrati pa spodbuditi zavedanje, da so spremembe v življenju vsakogar povsem normalne. Osveščanja sva se lotila tako, da s spletno publiko deliva utrinke iz zasebnosti, pri čemer prikazujeva, kako se prebijava iz dneva v dan, kako rešujeva določene zadeve in kje so glavne ovire na poti do ciljev.

Nejc in Rene s sinom. foto: Osebni arhiv

Sta se osveščanja lotila predvsem zaradi tistih, ki imajo do istospolno usmerjenih parov odklonilen odnos?

Na vse skupaj gledava malce širše, čeprav je projekt zastavljen tako igrivo, da se morda slednje niti ne opazi. Naj pojasniva. Marsikdo je bil vzgojen v duhu nestrpnosti do drugačnosti, kar pa seveda posledično prenaša tudi na svoje bližnje. Če bomo zgolj spremljali nestrpnost, če na tem področju ne bomo nič spremenili, se celotna situacija sama od sebe ne bo nikamor premaknila.

In tako sta se premikanja trenutnih razmer na sodoben način lotila vidva …

Ja, tako je. Se pa zavedava, da vztrajnost ni dovolj, pomembna je tudi primerna komunikacija. Ljudem je namreč potrebno na prijazen in nevsiljiv način približati vpogled v tovrstno življenje. Tako bodo lažje in morda povsem nezavedno pričeli v sebi razbijati tabuje, ki jih mučijo. Korak za korakom lahko tako počasi dosežemo, da bodo padli stereotipi, ki so po nepotrebnem še vedno prisotni v številnih domovih.

Kaj pa istospolno usmerjeni posamezniki, ki še niso zbrali poguma, da bi svojim najbližjim in okolici razkrili svoj pravi jaz – je vajin spletni dnevnik namenjen tudi njim?

Vsekakor. K večji samozavesti želiva spodbuditi tudi tiste, ki prek lažnih profilov spremljajo najino stran. Morda bodo prek najine komunikacije zbrali moč, da si brez občutka slabe vesti priznajo, kaj so in tako na simboličen način prišli iz omare ter zaživeli življenje, ki si ga sami želijo in ne takšnega, kakršnega od njih pričakuje okolica.

Rene in Nejc foto: Osebni arhiv

Facebook stran sta sicer ustanovila pred kratkim, pa vendar se že lahko pohvalita s prvimi dosežki. V ljudeh sta vzbudila zanimanje, kajne?

Ja in zelo sva vesela, da se stvari odvijajo v pravo smer. Vse pogosteje se namreč na naju obračajo ljudje z raznolikimi vprašanji, kot so npr. kakšno je najino življenje, kako so drugi sprejeli najino razmerje, kako se naj pogovorijo s svojimi bližnjimi okoli spolne usmerjenosti, kako nama uspeva, od kje črpava vso energijo …

Tekom objav lahko torej vidimo, kakšno je življenje gejevskega para. Skupaj se prav simpatično zabavata in skrbita, da vama nikoli ni dolgčas. Pa tudi sicer živita skupaj ali je to del načrtov za prihodnost?

Najin sistem je takšen, da sva malo pri meni, malo pri Reneju, saj le tako lahko pobližje spoznava različna okolja, različne običaje in ljudi, s katerimi sva v vsakodnevnem stiku. V načrtu pa imava, da ustvariva dom, kjer bodo dobrodošli vsi tisti, ki si želijo spoznati najino življenje iz prve roke.

Nejčev in Renejevega spletni dnevnik Rainbow Kings lahko spremljate na družabnem omrežju Facebook in Instagram.

prejšnji članek
Rogliču na tekmah družbo dela dva meseca in pol star sin
Svet slavnih
Rogliču na tekmah družbo dela dva meseca in pol star sin
naslednji članek
Ljubezen na vasi: Lana se je zaročila in postala mamica!
Resničnostni šovi
Ljubezen na vasi: Lana se je zaročila in postala mamica!