Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Nov izziv plesne zvezde Maje Geršak

28. 9. 2019; 07.00
Avtor: NS/Vklop
maja gersak 3

Maja Geršak foto: pr

Priznana plesna prvakinja in pedagoginja Maja Geršak, ki smo jo tri sezone lahko spremljali v šovu Zvezde plešejo, kjer je dve leti zapored priplesala do finala, se je lotila novega, popolnoma drugačnega izziva. Trenutno ustvarja koreografije za novo glasbeno komedijo Druščina, ki je premiero doživela 27. septembra v Kulturnem domu Radomlje.

Maja Geršak že nekaj mesecev pridno vadi plesne korake ustvarjalcev muzikala Druščina (v original Company), ki ga sestavlja neprekosljiva druščina 14 igralcev in pevcev, stalnic slovenskega muzikala, pod vodstvom režiserja Nejca Lisjaka. Majo in ekipo Druščine smo obiskali na eni od vaj v Radomljah.

Leticia Yebuah Slapnik, Neisha, Nejc Simšič in Irena Yebuah Tiran na premieri foto: M24

Glede na to, da ste priznana plesalka in pedagoginja, vam je verjetno v užitek delati muzikal, ampak vseeno, ste se že kdaj srečali s koreografijo muzikala ali je tokrat prvič?

Ja res je, s koreografijo za muzikal sem se srečala prvič. Sem pa že sama velikokrat nastopala na odru v plesnih predstavah in tudi imela priložnost narediti svojo plesno predstavo na plesni akademiji na Kitajskem. Tako da ja, muzikal prvič, gledališče in ples pa že kar velikokrat.

V novi glasbeni komediji Druščina nastopajo Nejc Lisjak, ki je tudi režiser in producent, Domen Anžlovar, Marjan Bunič, Žiga Bunič, Maša Medved, Andrej Orel, Tanja Pečenko, Maša Tiselj in drugi. Muzikal spremlja 15-članski bend pod vodstvom akademskega dirigenta Iztoka Kocena. Ustvarjalci pa dodajajo, da ogled predstave ni primeren za otroke do 15. leta starosti.

Kaj vas je prepričalo, da ste sprejeli vlogo koreografinje v Druščini?

Prepričalo me je ravno to, da pri takšnem projektu še nisem sodelovala. Rada imam nove izzive, predvsem tiste, ki so povezani s plesom. Je pa tudi res, da mi je režiser in producent Nejc Lisjak originalni muzikal dal vpogled. Zdel se mi je drugačen, zanimiv, predvsem tema muzikala je tista, ki je zelo življenjska in resnična, kar me je navdušilo.

Kako so potekale vaje? Verjetno drugače kot tiste v šovu Zvezde plešejo?

Glede vaj ne morem reči, da so potekale drugače. Imam veliko srečo, da sem obkrožena z ljudmi, ki me poslušajo in sodelujejo ter hočejo tudi sami narediti kar se da dobro.

Premiere sta se udeležila tudi Gašper Rifelj in Tanja Žagar foto: M24

Muzikal je kar zahteven gledališki žanr. Je bilo potrebno veliko priprav?

S tem se popolnoma strinjam. Muzikal je res nekaj kompleksnega. Moraš obvladati igro, petje in ples. Predvsem se mi zdi zahtevno, saj pri nas ne obstajajo šole, ki bi te za to pripravile. Tako da mora vsak posameznik sam poskrbeti za to. Res si ne predstavljam, da bi, ko plešem, morala še peti. (smeh) To res ni lahek zalogaj. Seveda je potrebno veliko priprav, za katere pa so odgovorni predvsem posamezniki. 

Kaj je bila za vas najtežja preizkušnja na vajah?

Težke oziroma najtežje preizkušnje res še ni bilo. (smeh) Res, za zdaj gre vse zelo gladko. Morda pride zdaj, ko se nam bliža premiera. (smeh)

Maja Geršak foto: PR

Maja Geršak foto: PR

Kako ste se ujeli z ekipo Druščine? 

Ekipa je res super in zelo predana projektu. Je kar nekaj navdušencev in s tako ekipo je vedno dobro sodelovati. Ujeli smo se super, vsaj upam tako … (smeh)

So koreografije zahtevne oziroma kako ste se odločili zanje?

Gre za muzikal, kjer res ni veliko koreografije. Tudi dodatnih plesalcev ni, ki bi plesali in koreografijo bogatili. Koreografija je bolj gestikularna kot pa res plesna, saj je celoten muzikal tak – ni klasičen, je drugačen, meni je res fenomalen.

Je vaš pristop pri tem projektu drugačen kot sicer na plesnih treningih?

Moj pristop je isti, saj gre na koncu za ples. Plesa in učenja se po navadi lotim enako. Nisem iskala novih stvari. Dela sem se lotila kot po navadi, kot najbolje znam.

prejšnji članek
Zvezdnice, ki ne posegajo po alkoholu
Svet slavnih
Zvezdnice, ki ne posegajo po alkoholu
naslednji članek
Zala Djurić Ribič: Hvala, ker si me rodila
Svet slavnih
Zala Djurić Ribič: Hvala, ker si me rodila
#obraziavenija
obraziavenija