GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zvezdnice, ki ne posegajo po alkoholu

28. 9. 2019; 08.00
Avtor: T. J.
kim kardashian

Kim Kardashian foto: Profimedia

Splošno znano je, da na glamuroznih zvezdniških zabavah, uradnih večerjah in razuzdanih žurkah po podelitvah nagrad penina, vino in druge alkoholne pijače tečejo v potokih. Reči ne alkoholu je zato v Hollywoodu še veliko težje kot sicer. Ravno zato je v svetu slavnih, lepih in bogatih veliko ljudi, ki jim je zvezdniški status prinesel tudi težave z odvisnostjo od opojne kapljice. Na srečo pa obstajajo tudi zvezdnice, ki ne posegajo po alkoholu. Nekatere od njih so nekdanje odvisnice, nekatere pa, če verjamete ali ne, še nikoli v življenju niso poskusile alkoholne pijače.

Kim Kardashian

Razvpita ameriška resničnostna zvezdnica, poslovna ženska, model in igralka Kim Kardashian, je zelo pogosta gostja številnih zabav, na katerih je alkohol v prvem planu, a slavna 38-letnica trdi, da nikoli ne podleže skušnjavi. »Alkohola sploh ne pijem. Moje sestre pijejo, in ko se malo sprostijo ter ponorijo, sem tukaj jaz, da jih imam pod nadzorom,« je nekoč (v šali) dejala temnolaska, ki se je med drugim sicer pojavila v oglasu za liker Midori, a v resničnem življenju daje prednost zabavam brez opojne kapljice. To je potrdila tudi njena mlajša sestra, 35-letna resničnostna zvezdnica, model in poslovna ženska Khloé Kardashian, ki je v nekem intervjuju pojasnila: »Kim nikoli ne uživa alkohola, pa če je noseča ali ne. To je preprosto ne privlači.«

Blake Lively foto: Profimedia

Blake Lively

Lepa ameriška igralka Blake Lively, ki bo ta mesec dopolnila 32 let, je že pred nekaj leti izjavila, da v njenem življenju preprosto ni prostora za grde razvade oziroma odvisnosti. »Ne pijem in ne jemljem mamil. Odraščala sem v duhu, da greš po službi na večerjo, nato pa si ogledaš film. Ne želim pa si hoditi po klubih in ne nositi spodnjih hlačk,« je jasno in glasno povedala nekdanja zvezdnica priljubljene najstniške serije Opravljivka, ki je imela pri tem verjetno v mislih nekatere svoje kolegice, ki so jih paparaci ovekovečili v neprijetnih situacijah, ko so se vinjene in brez spodnjega perila opotekale po diskotekah. »Preprosto ne čutim in tudi nikoli prej nisem čutila potrebe po tem, da bi bila opita,« je še dodala Blake.  

Jada Pinkett Smith foto: Profimedia

Jada Pinkett Smith

Komedijantka, igralka, glasbenica in poslovna ženska je v nekem intervjuju za tednik Us Weekly razkrila kar nekaj zanimivih in do takrat še neznanih stvari o sebi. Med njimi je podatek, da že od zgodnjih 90. let prejšnjega stoletja ni okusila niti kapljice alkohola. Jada, ki bo septembra dopolnila 48 let, se je v mladosti namreč bojevala z odvisnostmi. Najprej je bila odvisna od seksa, sčasoma pa se je v njej začela prebujati še čedalje močnejša želja po alkoholu. Da ima resno težavo, je ugotovila, ko je nekega dne odprla že tretjo steklenico vina, čeprav je bila sama doma. Na srečo ji je uspelo premagati odvisnost od alkohola, v veliko oporo pri tem, da ne poseže ponovno po steklenici, pa so ji prav gotovo njen mož, 50-letni hollywoodski zvezdnik Will Smith, in otroka, 21-letni Jaden in 18-letna Willow.      

Jennifer Lopez foto: Profimedia

Jennifer Lopez

Med tistimi zvezdniki, ki jih bodo paparaci zelo težko zasačili s steklenico ali kozarcem alkoholne pijače v roki, je tudi Jennifer Lopez, ki je pred kratkim dopolnila 50 let. »Menim, da alkohol uničuje kožo. Seveda so včasih tudi situacije, ko se kaj proslavlja, in takrat ne nazdravljam z vodo. Toda v takšnih primerih popijem le požirek, ostalo pa pustim v kozarcu,« je pojasnila privlačna igralka in pevka, ki tudi na splošno ni najbolj navdušena nad alkoholnimi pijačami: »Okus mi ni všeč. Če bi jih kupovala, bi bilo to le zapravljanje denarja.«

Jennifer Hudson foto: Profimedia

Jennifer Hudson

Da na hollywoodskih zabavah, ki so že od nekdaj zelo živahne, alkohol teče v potokih, se dobro zaveda tudi pevka in igralka Jennifer Hudson, še ena slavna nasprotnica alkohola, ki se zabavam sicer ne izogiba, a jih obiskuje pod svojimi pogoji. Eden od pogojev je tudi ta, da je nihče ne sili, da bi pila alkohol. »Še nikoli v življenju nisem poskusila alkoholne pijače. Alkohol me preprosto ne zanima, in ko to povem, mi le redki verjamejo,« je v enem od intervjujev dejala 37-letna dobitnica oskarja. Ravno zato, ker v resničnem življenju ne posega po stvareh, od katerih lahko postaneš odvisen, je bila vloga v odlični drami The Inevitable Defeat of Mister & Pete, v kateri je zelo verodostojno upodobila odvisnico od heroina, velikanski izziv: »Nikoli nisem počela ničesar takšnega, zato je bilo težko igrati to vlogo.« 

Leona Lewis foto: Profimedia

Leona Lewis

Ko gre za nasprotovanje pitju alkohola, je britanska glasbenica, igralka in model Leona Lewis še odločnejša od svoje starejše in izkušenejše stanovske kolegice Jennifer Lopez. To pomeni, da alkohola ne pije niti ob posebnih priložnostih. Ne, niti požirka! Pravzaprav pa odrekanje alkoholnim pijačam zanjo sploh ni težko, saj ji preprosto ne pomeni skušnjave. »Ne pijem. Sovražim okus alkohola. Ko se je moj singel znašel na prvem mestu lestvice poslušanosti, sem ta uspeh proslavila z brezalkoholno penino, kakršno običajno pijejo otroci na zabavah za novo leto,« je razkrila 34-letna Leona. 

Naomi Campbell foto: Profimedia

Naomi Campbell

Angleška vrhunska manekenka, igralka in poslovna ženska je bila v svojih najbolj divjih časih žal znana tudi po težavnem vedenju in ekscesih, ki jih je pogosto počela prav pod vplivom alkohola. Opojna kapljica je iz nje v večini primerov izvabila agresivnost, zato je še posebno vesela, da se ji je uspelo znebiti grde razvade in da je za vse večne čase nehala piti. »Nehala sem piti alkohol. Ko ne pijem, sem veliko srečnejša,« je pred nekaj leti zatrdila 49-letna lepotica, znana tudi pod vzdevkom črna panterica.  

Kristin Davis foto: Profimedia

Kristin Davis

»Kot vsi mladi sem tudi jaz rada hodila ven in se zabavala. To vključuje tudi veliko alkohola, zato sem imela na predavanjih pogosto mačka. In zaradi tega sem bila slabša od drugih študentov. Takrat sem si rekla, da moram izbrati eno ali drugo. Obojega nisem mogla imeti,« je spomin na svoja divja študentska leta obudila 54-letna igralka Kristin Davis. Zvezdnica, ki je zaslovela z vlogo Brooke Armstrong v nekoč izredno priljubljeni seriji Melrose Place, zelo znana pa je seveda tudi po vlogi Charlotte York Goldenblatt v seriji in filmih Seks v mestu, se je odločila za življenje brez alkohola. Kristin še vedno rada poudarja, da se trdno drži svoje takratne odločitve in da še nikoli ni skrenila z začrtane poti treznosti. 

Kim Cattrall foto: Profimedia

Kim Cattrall

Kim Cattrall, ki je v seriji in filmih Seks v mestu upodabljala spolno nenasitno Samantho Jones, je ubrala isto pot kot njena soigralka Kristin. Ker je ugotovila, da alkohola ne prenaša ravno dobro, se je odločila, da preprosto ne bo več posegala po alkoholnih pijačah. V enem od intervjujev je 62-letna kanadska igralka pojasnila, da je to odločitev sprejela z lahkoto. 

Tyra Banks foto: Profimedia

Tyra Banks

Tyra Banks, ki se med drugim preživlja kot televizijska voditeljica, model in igralka, je nekoč izjavila, da ni oseba, ki bi se pustila voditi, zato nikoli ni popustila pod pritiski družbe in ni začela uživati ničesar škodljivega. »Vesela sem, da sem zelo trdna in ne zapadam pod vpliv nikogar in ničesar. Nikoli nisem poskusila nobenih mamil, malo alkohola sem popila, ko sem bila stara 12 let, potem pa praktično nikoli več,« je dejala 45-letna lepotica, ki je še pojasnila, da ji okus alkohola ni bil všeč. Je pa Tara priznala, da se občasno zgodi, da se ne more upreti kakšnemu kozarčku dobrega vina: »Sem ter tja naročim vino, a naredim le kakšen požirek ali dva. Toda kozarec ves čas držim v roki, ker se zaradi tega počutim seksi.« 

Eva Mendes foto: Profimedia

Eva Mendes

Prelepa igralka, model in poslovna ženska Eva Mendes se je v preteklosti bojevala z odvisnostjo od alkohola, saj je zelo veliko delala in bila posledično izpostavljena stresu, ki ga je poskušala blažiti s pijačo. Na srečo je leta 2008 prevzela nadzor nad svojim življenjem in se odločila za zdravljenje v kliniki Cirque Lodge v mestu Orem v ameriški zvezni državi Utah. Terapija je bila uspešna in danes je 45-letna Eva povsem zdrava ženska, ki si je ustvarila srečno družino. S svojim dolgoletnim življenjskim sopotnikom, 38-letnim hollywoodskim zvezdnikom Ryanom Goslingom, ima dve hčerkici, štiriletno Esmeraldo Amado in triletno Amado Lee. Družinica ji prav gotovo vliva še dodatno voljo in moč, da ostaja na pravi poti.     

Lana Del Rey foto: Profimedia

Lana Del Rey 

Verjeli ali ne, a ameriška glasbenica in model Lana Del Rey je bila že pri 14 letih odvisna od alkohola! Starši so jo v želji, da bi se znebila slabe družbe, poslali v internat, kar pa ni pomagalo. 'Šele' pri 18 letih je Lana prišla do spoznanja, da tako preprosto ne more iti več naprej, in se začela bojevati z odvisnostjo, ki jo je na srečo tudi premagala. Čeprav je imela v svoji glasbeni karieri kar nekaj vzponov in padcev, nikoli več ni podlegla alkoholu, kar pomeni, da je zvezdnica, ki je junija praznovala 34. rojstni dan, trezna že 16 let.  

prejšnji članek
Horoskop: Kaj vam zvezde napovedujejo za nedeljo?
Horoskop
Horoskop: Kaj vam zvezde napovedujejo za nedeljo?
naslednji članek
Nov izziv plesne zvezde Maje Geršak
Svet slavnih
Nov izziv plesne zvezde Maje Geršak