Progasti goz foto Davorin Tome
Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je nenevarna, a zelo koristna na naših vrtovih

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c
Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 milijonov evrov, tožbe in ovadbe padle

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kdo je avtorica himne letošnjega evropskega prvenstva v odbojki

29. 9. 2019; 08.16
Avtor: AR
slash

Slash, mali beli pudelj je v času evropskega prvenstva odbojkarjev v Ljubljani zaslovel kot talisman slovenske reprezentance. foto: STA

Eva Pavli (33) se je kot solistka širši slovenski javnosti vidneje predstavila s svojo avtorsko pesmijo Let`s go together, ki je postala tudi uradna himna letošnjega evropskega prvenstva v odbojki. Danes je pred podelitvijo medalj nastopila tudi v dvorani v Parizu.

Njeno pesem Let´s go together izbrali za uradno himno letošnjega evropskega prvenstva v odbojki. Akademska operna pevka Eva Pavli se je podpisala tako pod besedilo kot tudi pod glasbo omenjene pesmi, zato je zanjo izbor pesmi za uradno himno letošnjega evropskega prvenstva v odbojki še toliko večji dosežek. Včeraj jo je pred zbrano publiko odpela tudi v živo. 

Avtorica in glavna vokalistka Eva Pavli je združila moči s producentom Žanom Serčičem in k sodelovanju povabila tudi glasbenike iz drugih držav gostiteljic; iz Francije prihaja pevec Jeremy Lior, iz Belgije raperka Miss Angel, dance remix pa je izšel izpod rok nizozemskega didžeja.

- foto: Aleš-Rod

Ste jutranji človek?

Ne, to ne. Poskušam sicer vstajati zgodaj, saj se mi zdi, da tako najbolje funkcioniram pozneje čez dan. Najbolje funkcioniram po 12. ali 13. uri.

Nam zaupate kaj več o svojem ljubezenskem življenju?

Lahko povem, da sem v zvezi. Partner je bivši igralec tenisa, ukvarja se s športnim marketingom in menedžmentom.

Kako najraje preživljate prosti čas?

Sem zaprisežena športnica. Poleg različnih športov rada tudi jaham, nabiram gobe in kuham. Pred kratkim sem začela trenirati kickbox in se nad njim prav navdušila. Poleg tega še vedno zelo rada rišem, predvsem ljudi, natančneje obraze. Čeprav priznam, da sem to v zadnjem času kar malo zanemarila.

Morda malce nenavadno, da tako mila oseba trenira kickbox. Kaj vas je gnalo k temu?

Nikoli si nisem predstavljala, da bi koga udarila ali bila deležna udarca. To je bila vedno moja največja nočna mora. A ko me nekaj razjezi, dam lahko prek kickboxa to jezo iz sebe. Najpogosteje se razjezim sicer sama nad seboj, če česa ne naredim, če sem bila za katero stvar prelena. Pri boksu mi je najbolj všeč to, da grem lahko prek sebe. Ko sem začela trenirati, si nisem želela udariti, udarca sem se preprosto bala. Ko začneš, je pa noro! Ko klofneš in dobiš povratni udarec, nastane smešen moment.

Pri jahanju galopirate ali je zadeva bolj umirjena?

Pri jahanju se umirim, saj deluje pomirjajoče, nekako terapevtsko. Po naravi sem dominantna, a tako veliko žival, kot je konj, je zelo težko nadvladati. Lepo je videti, kako ti ta velika, a hkrati krhka in trmasta žival začne zaupati. To je res dosežek. V galop se trenutno še ne upam spustiti.

Bi v svojem ateljeju bili pripravljeni upodobiti nekoga, ki bi si to želel?

To pa z veseljem. Tam bi lahko v miru padla v neko svojo intimo in se tako lahko tudi pravilno izrazila.

Potrebujete mir tudi pri glasbenem ustvarjanju?

Pri glasbi je tako, da se včasih ideja porodi tudi med vožnjo, v avtomobilu. Včasih slišim melodijo, zvok ali morda celo pogovor in takrat mi v glavo šine ideja, da bi lahko o tem kaj napisala. Včasih slišiš kaj novega ter si podzavestno začneš brundati melodijo in iz tega se lahko pozneje razvije tudi kaj novega. Bili pa so prebliski tudi na letalu. (smeh) V takšnih trenutkih pride prav telefon, da si hitro posnamem in »odbrundam« melodijo. Deležna sem bila že tudi različnih začudenih pogledov ljudi, ki so bili takrat zraven. (smeh) A ko si malo starejši, se s tem ne obremenjuješ preveč.

Eva Pavli se je odločila, da bo poleg nastopov s skupino Tosca beat nadaljevala tudi svojo solistično pot. Kmalu namerava izdati svojo novo pesem in z njo zajadrati v malce bolj baladne vode. Takrat bomo lahko tej plavolasi lepotički prisluhnili tudi v malce bolj umirjenih ritmih in jo občudovali v nastajajočem videospotu.

prejšnji članek
Metallica odpovedala turnejo
Svet slavnih
Metallica odpovedala turnejo
naslednji članek
Šesti čut izdal Evo Hren
Svet slavnih
Šesti čut izdal Evo Hren