GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Doleti tudi moške: Oče Beyonce ima raka na dojkah

2. 10. 2019; 05.00
Avtor: K.M.
Mathew Knowles, Beyonce

Mathew Knowles in Beyonce foto: Profimedia

Mathew Knowles, oče ene izmed najbolj znanih pevk Beyonce, je včeraj, na prvi dan letošnjega 'rožnatega oktobra', meseca, ko se posvečamo osveščanju o raku dojk, razkril, da mu je bila pred kratkim postavljena diagnoza raka dojk.

Bolezen, ki je sicer visoko ozdravljiva, je bolj pogosta pri ženskah, sicer vsako leto prizadene tudi vse več moških. V Sloveniji vsako leto za rakom dojk zboli več kot 1300 žensk in okoli deset moških (1319 žensk in 8 moških - Register raka za leto 2015). 

Mathew Knowles je v intervjuju za televizijsko postajo ABC razkril, da je po diagnozi najprej poklical družino in poudaril, da je rak v njihovi družini stvar genetike. "To pomeni, da imajo tudi moji otroci in vnuki povečane možnosti, da zbolijo." Za obisk zdravnika se je obiskal, ker je na srajci opažal ponavljajoč vzorec krvi, enak vzorec pa je na rjuhah opazila tudi žena, po opravljenem mamogramu pa so mu postavili diagnozo raka. 

Mathew Knowles foto: Profimedia

Konec julija je že imel operacijo, zdaj pa sam pravi, da rehabilitacija poteka dobro. Za javnost pa je spregovoril, ker želi, da bi se moški bolj zavedali nevarnosti, ki jih rak dojk predstavlja za njih. "Izvedel sem, da številke, ki jih poznamo, niso točne, saj dovolj moških ne naredi pregleda in dejanske diagnoze nikoli ne dobi. To lahko preživiš, samo moraš za diagnozo izvedeti dovolj zgodaj," poudarja Knowles.

Mathew Knowles je bil sicer dolga leta hčerin menedžer, potem pa so se njune poti razšle, ko se je leta 2011 ločil od njene matere Tine. Uradno naj bi poslovne vezi sicer prekinila sporazumno. 

prejšnji članek
Zakonca Batagelj od zdaj naprej še voditelja
Svet slavnih
Zakonca Batagelj od zdaj naprej še voditelja
naslednji članek
Rožnati oktober: Zdrav življenjski slog danes za zdravje jutri
Zdravje
Rožnati oktober: Zdrav življenjski slog danes za zdravje jutri