profimedia-0840008601
Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v nekaj letih skopnela

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zvezdana Mlakar: življenje mineva

4. 10. 2019; 08.00
Avtor: K.M.
zvezdana mlakar3

Zvezdana Mlakar foto: Facebook

Slovenska igralka se je poistovetila z močno in presežno žensko.

Zvezdana Mlakar bo na odru upodobila zgodbo fascinantne ameriške pustolovke Amelie Earhart, močne in presežne ženske, ki je kot prva pilotka preletela Atlantik. Končno uprizoritveno različico besedila, nastalo je na podlagi besedila Maje Gal Štromar Preživela in zrcali pomembna vprašanja sodobnega človeka, ki sta ga deloma dopisala tudi Zvezdana Mlakar in režiser Šilec, je oblikovala celotna ustvarjalska ekipa.

Režiser Dorian Šilec Petek je na sredini novinarski konferenci dejal, da je ustvarjalce predstave ob pregledu tem, ki se pojavljajo v besedilu, najbolj zanimal odnos posameznikov do idolov oziroma tega, "kako se njihova življenja, njihova prisotnost v zgodovini pojavljajo na intimni ravni posameznika". Zato so se ustvarjalci med študijem zelo posvetili vprašanju, kakšna je pojavnost Amelie Earhart v njenem času in kaj pomeni danes. Med drugim odpirajo razmislek o tem, da je svet ogromen, a hkrati osvojljiv, Šilec Petek pa je poudaril, da je v zgodbi najbolj poudarjena želja po svobodnem življenju.

Tudi igralko Zvezdano Mlakar v življenju najbolj navdihujejo ljudje, ki se odločijo, da bodo uresničili klic svojega življenja. "Če pomislimo, v katerem času je Amelia živela, je bila fenomenalna. Njena dejanja so se najbrž res zdela čudna in nemogoča. In v tem sem se našla. V tem, da si upaš leteti, da sprejmeš ta svet, da ga objameš in ob tem razumeš, da čas mineva, da življenje mineva in da je treba v njem nekaj napraviti, nekaj prestopiti," je še poudarila.

prejšnji članek
Kmetijo zapustila najmlajša tekmovalka!
Svet slavnih
Kmetijo zapustila najmlajša tekmovalka!
naslednji članek
Jim Carrey je napisal roman
Svet slavnih
Jim Carrey je napisal roman