favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

jv_0
Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja T-2

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

To je delal Pahor kot študent

11. 10. 2019; 10.00
Avtor: V.M.
FOTO1 Borut Pahor

Mladi Borut Pahor foto: Instagram

Predsednik Slovenije Borut Pahor je bil v študentskih letih učitelj plavanja v mladinskih počitniških kampih na morju. Že tedaj si je prizadeval za spremembo pravil, s katerimi bi otrokom omogočil prijetnejše bivanje.

Borut Pahor je obudil spomin na osemdeseta leta, ko je kot 21 letni mladenič v poletnem kampu podal pobudo za spremembo jutranjega rituala. Želja po spremembi zakoreninjenega pravila ni bila najbolje sprejeta, a je Borut kljub temu vztrajal in dosegel, da so naslednje jutro otroci spali dlje.

Pa kar preverimo, o čem je tekla beseda … »Leta 1984 sem v Puntiželi vodil odpravo slovenskih učiteljev in otrok na poletnih počitnicah. Kot študent sem bil namreč učitelj plavanja v kampih. Ker so bili otroci na počitnicah, ne pa v vojski ali pri tabornikih, me je motilo, da so morali zgodaj zjutraj vstajati za dvig zastave. Zato sem odredil, da se naslednji dan zjutraj spi do zajtrka. Iz tega je nastal politični problem. Toda ostalo je pri moji odločitvi. Če so otroci na počitnicah, so na počitnicah,« je še danes odločen predsednik.

prejšnji članek
Darja Gajšek ima po letu dni spet nadzor nad svojim
Svet slavnih
Darja Gajšek ima po letu dni spet nadzor nad svojim
naslednji članek
Modrijani: Blaževa resnica o rožici vas bo presenetila
Svet slavnih
Modrijani: Blaževa resnica o rožici vas bo presenetila
#nasazenazenska
nasazenazenska