Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Želi si otrok, a življenje gre svojo pot …

20. 10. 2019; 09.00
Avtor: Nova
223

- foto: Goran Antley

Splitski pevec je že od 90. let izjemno priljubljen tudi pri nas. Ni samo izvrsten interpret, ki se lahko pohvali z zelo posebnim vokalom, da ga lahko hitro prepoznamo, temveč je tudi izjemen avtor, saj si je največje uspešnice napisal kar sam. Sredi novembra bo prvič nastopil v ljubljanskih Stožicah.

Vidi se, da ste dobro razpoloženi, torej ste si ustvarili življenje, ki vam najbolje ustreza …

Glasba me osrečuje. Kot vsi na tem svetu pa imam tudi jaz dobre in slabe trenutke. Ko se ozrem nazaj, vidim veliko res dobrih koncertov, od velikih aren do manjšega odra v Dubrovniku, kjer je prostora le za 500 ljudi. Sam izbiram prostore za nastope in sem srečen ravno zato, ker včasih ni bilo lahko. Morda bi bilo lažje, če bi nastopal v klubih, vendar ti s časom občinstvo vse vrne. Včasih je pač treba gledati dolgoročno, ne le na kratek rok.

- foto: Goran Antley

Torej se mora vsak sam odločiti, kaj mu je bolj pomembno – denar ali mir?

Tako je. Odločitev je vedno stvar tistega, ki odločitev sprejme. Tudi jaz sem imel menedžerja, ki je od mene pričakoval kaj drugega, ki bi se odločil drugače. Vendar sem že na začetku delal z dobrimi menedžerji in agencijami, ki so spoštovali moj ritem. Spoštovali so mojo odločitev, da ne morem biti del sveta, v katerem se ne vidim, ampak želim imeti koncerte kot veliki izvajalci. Srečo imam, da sem si to lahko privoščil.

Ali so vam kdaj očitali, da je z vami težko sodelovati?

Nikoli nisem imel teh težav. Resnično verjamem, da ima vsak izmed nas svoje zahteve, jaz pa sem precej preprost za sodelovanje. Nimam velikih zahtev, razen ko gre za vprašanje produkcije, a za to skrbijo drugi, ki so za to bolj usposobljeni od mene. Med našimi nastopi je za odrom nekaj steklenic vode, steklenica Jacka Danielsa in nekaj pločevink piva za mojo skupino, čeprav bi lahko napisali, da si želimo kaviar ali kaj podobnega. Lahko bi in vem, da bi mi ustregli, ampak res ne potrebujem takšnih potrdil za svoj ego. Sodelujem z ljudmi, ki me razumejo, in večina z menoj sodeluje že zelo dolgo. Moj kitarist je z menoj že 23 let, bobnar 10, vsi v bendu pa me dobro poznajo. Trudim se, da jim vse natančno pojasnim, saj je tudi meni pomembno, da vse poteka gladko.

- foto: Goran Antley

Ko omenjate, da imate dolgoletne sodelavce, sem seveda pomislila na to, da tudi v partnerski zvezi vztrajate že leta. Z Danijelo sta skupaj že zelo dolgo, torej tudi na tem področju ne spreminjate dosti?

Res je. Sicer pa sva se z Danijelo odločila, da ne želiva spreminjati najinega življenja iz zasebnega v javnega in obratno, čeprav je meja med njima včasih zelo tanka. Daniela je odlična izvajalka, ki ima veliko uspešnic, zato povprašava drug drugega za nasvet, v javnosti pa sva vsak planet zase. 

- foto: Goran Antley

Vem, da imate radi nečake. Si želite otrok?

Če se bo zgodilo, bom tega vesel, vendar življenje prinaša stvari po svoje. Jaz sem pripravljen na vse. 

Ali se vam zdi, da je pametno imeti otroke, glede na to, da je svet vedno večja ekološka katastrofa?

Ne smemo gledati le na slabe stvari, saj je na svetu ogromno prekrasnih ljudi in stvari, zaradi katerih je vredno živeti in tudi imeti otroke. Živimo v svetu, kjer mediji vedno raje postrežejo s slabimi novicami, ker so bolj zanimive kot tiste pozitivne. Ko zjutraj odpreš neki spletni portal, zelo redko naletiš na kakšno dobro novico, kar se ti vtisne v podzavest in kmalu dobiš občutek, da je svet pred propadom. Sem človek, ki vidi tudi slabe stvari, vendar je optimizem veliko boljša izbira. Ena ura ima šestdeset minut in nekdo se bo odločil, da bo celo uro porabil za razpravljanje o slabih stvareh, nekdo drug pa si bo natočil kozarec vina in ugotavljal, kako je vse lepo. Trudim se, da v vsaki stvari najdem nekaj lepega, čeprav ni vedno lahko. Videl sem že toliko stvari in spoznal toliko ljudi, da sem ugotovil, da vse mine …

- foto: Goran Antley

Petar ima 43 let, že pri rosnih šestnajstih pa je napisal pesem Boginja, ki jo je Oliver Dragojević odpel na hrvaškem izboru za Evrovizijo. Pri dvajsetih je zmagal na Zadarfestu s skladbo Trebam nekoga in začel izjemno uspešno pevsko kariero. Petar se v medijih pojavlja predvsem zaradi svojega dela, čeprav v javnosti vlada tudi precejšnje zanimanje za njegovo zasebno življenje, še posebej glede partnerskega odnosa s pevko Danijelo. Petar je glede tega zelo zadržan, Danijela pa je pred kratkim povedala, da se imata tudi po dveh desetletjih še vedno tako lepo, da o papirju, ki bi tudi formalno potrdil njuno zvezo pred svetom, sploh ne razmišljata. Petar je sicer zelo navezan na Dalmacijo in morje. V prostem času rad lovi ribe in kuha. O kuhanju se je naučil vsega kar v družinski restavraciji, ki so jo imeli njegovi starši v splitski marini.


prejšnji članek
V iskanju Erosa
Svet slavnih
V iskanju Erosa
naslednji članek
Greste na DeeJay Time Back In Time? Čaka vas presenečenje ...
Svet slavnih
Greste na DeeJay Time Back In Time? Čaka vas presenečenje ...