profimedia-0840008601
Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v nekaj letih skopnela

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kaj se dogaja na ženskih straniščih?

19. 11. 2019; 02.00
Avtor: Kolumna
Rolica papirja

Rolica papirja foto: Profimedia

Oziroma zakaj so predstavnice ženskega spola, ki navzven ponujajo urejeno in včasih tudi vzvišeno podobo, v resnici takšne ... (dodaj besedno po želji).

Danes praznujemo svetovni dan stranišč, zato je ta tema več kot primerna ...

Sem ženska in uporabljam ženska stranišča. Čeprav mi ni bilo nikoli težko zaviti v moškega. Saj veste, na šolskem izletu, ko so vse sošolke okupirale stranišča ali pa na nočni zabavi, ko ti je, no, že malo vseeno, samo čim hitreje želiš opraviti svoje. 

No, ampak, da se osredotočimo na drugo temo. Na temu, ki me že nekaj let močno razburja, ker tega pojava sploh ne razumem. In ja: Zakaj smo ženske takšne svinje, ko pride do uporabe ženskega stranišča? 

Pred leti tako recimo nisem nikakor razumela, zakaj ženske nikoli ne zamenjajo rolice papirja. Prejšnjo preprosto porabijo, nove pa ne namestijo. Še več, novo začnejo uporabljati in jo odlagajo na različne površine znotraj stranišča. Mislim, je tako zelo težko? Sistem smo nadgradili in zdaj za to "menjavo" poskrbi kar naprava sama ali pa nekdo drug, ki je za to plačan.

Vseeno pa se nelogičnost ženskega obnašanja ni spremenila ...

Urejene, v dragih oblačilih, z urejenimi ličili in zgodbami o tem, kako urejeno je njihovo družinsko življenje, kako je doma vedno vse pospravljeno in kako pošlihtani so otroci. Super, kdo skrbi za to? Mož, služkinja, varuška, čistilka ...? Ker na službenem stranišču, javnih straniščih, straniščih v sicer lepo urejenih dnevnih lokalih, ne puščate takšnega vtisa. Moški, modra lahko prenehate z branjem, saj je vaš ego že dovolj napumpan, prešli bomo pa na bolj umazane teme. 

1. Velika potreba

Vse preživim v skupnih straniščih, ne razumem pa, kako ne preverite, kakšno je stranišče, preden ga zapustite. Se je papir dobro splaknil, kakšna je ostala školjka. Znate uporabljati metlico za čiščenje stranišča in predvsem, če jo znate, zakaj je ne uporabljate. Ne razumem, kako nekatere ženske ne občutijo sramu oziroma strahu pred tem, da bo tik za njimi v stranišče prišla oseba, ki bo vedela, da so ga v takšnem stanju pustile one. 

No, nekatere bi lahko stranišče lahko preverile tudi po opravljanju male potrebe.

2. Mesečno perilo

Ja, stranišče uporabljamo samo ženske, vendar ali je to razlog, da nam pogled na tuje posledice mesečnega perila ni ogaben. Za začetek vložke in tampone dobro zavijte in vrzite v primeren koš za smeti. Potem pa podobno kot pri veliki potrebi, preverite, v kakšne stanju ste pustile straniščno školjko. 

3. Splošna umazanija

Več žensk kot uporablja stranišče, večja splošna umazanija ostane. Mokra tla, papir okoli straniščne školjke in okoli umivalnika ... 

Ali res ne znamo več pospraviti za sabo in želimo, da to dela nekdo drug, ker je pač za to plačan. Pomembno je samo, da je čisto doma. Da je čisto, ko na obisk pride soseda, ki ima tri majhne otroke in nima časa pospravljati, da lahko vidi, kako urejeno je lahko. Pomembno je, da je čisto tam, kjer krivde ne morete oziroma ne moremo prelagati na druge. Pomembno je, da je čisto tam, kjer občutite direktno ogovarjanje. 

Ker v nasprotnih primerih ... no, v nasprotnih primerih, lahko krivo brez težav in z nasmeškom preložimo na druge. 

prejšnji članek
Velika Aktualova družina v pričakovanju …
Svet slavnih
Velika Aktualova družina v pričakovanju …
naslednji članek
V katerih primerih je trpek kaki užiten?
Zdravje
V katerih primerih je trpek kaki užiten?