andrej-plenković
Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z Domovinskim gibanjem?

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Premiero je doživela pred 18 leti, zdaj bo konec

4. 11. 2019; 04.30
Avtor: T.P.
Jez

Saša Pavček, Branko Šturbej, Igor Samobor, Ivo Ban in Aleš Valič foto: Peter Uhan / SNG Drama Ljubljana

Predstavo, ki so jo izjemno pozitivno doživeli in hvalili kritiki, strokovna gledališka javnost in občinstvo, je v skoraj dveh desetletjih obiskalo več deset tisoč gledalcev.

Zadnje štiri ponovitve Jeza Conorja McPhersona v režiji Mileta Koruna in z odlično igralsko zasedbo, ki jo sestavljajo Saša Pavček, Ivo Ban, Branko Šturbej, Igor Samobor in Aleš Valič, bodo v četrtek, 7., soboto, 9., sredo, 13., in petek, 15. novembra, ob 19. uri v Kozlerjevi dvorani Pivovarne Union. Zadnja ponovitev bo tudi slavnostna, saj bo ta večer predstava Jez odigrana že dvestotič. Vhod v Kozlerjevo dvorano bo čez teraso Unionove pivnice, kjer bodo obiskovalce pričakale hostese in jih pospremile v dvorano.

Zgodba drame in uprizoritve Jez nas popelje v podeželski pub nekje bogu za hrbtom, kjer štirje domačini in pred kratkim priseljena novinka ob večerni pijači neobvezno klepetajo. Kot je v navadi ob takšnih priložnostih, se iz šaljivega dialoga začnejo luščiti zgodbice. Zgodbice o duhovih in najrazličnejših nadnaravnih pojavih, ki so jih izkusili vaščani, so bolj smešne kot srhljive, dokler ...



Premiera Jeza je bila pred 18 leti, 23. novembra 2001 v Mali drami. Predstavo, ki so jo izjemno pozitivno doživeli in hvalili kritiki, strokovna gledališka javnost in občinstvo, je v skoraj dveh desetletjih obiskalo več deset tisoč gledalcev. Gostovala je po vsej Sloveniji v Zamejstvu, vse ponovitve so bile hitro razprodane in pospremljene z gromkimi aplavzi in navdušenjem. Številni so predstavo videli večkrat, nekaj gledaliških sladokuscev pa je obiskalo skoraj vse ponovitve v ljubljanski Drami.


Igor Samobor in Ivo Ban sta za vlogi Jacka in Jima v tej uprizoritvi na Festivalu Borštnikovo srečanje leta 2002 prejela Borštnikovo nagrado za igro.

prejšnji članek
Sara Isaković: Srečo najdem v majhnih stvareh
Svet slavnih
Sara Isaković: Srečo najdem v majhnih stvareh
naslednji članek
Preprečimo zasvojenost
Zdravje
Preprečimo zasvojenost