stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Miha Deželak od Boruta Pahorja prejel jabolko navdiha

11. 11. 2019; 06.00
Avtor: K.M.
Miha Deželak in Borut Pahor

Miha Deželak in Borut Pahor foto: Urad predsednika

Radijski voditelj je vesel, da drugim ljudem predstavlja navdih, tudi če samo sinu in hčeri.

Predsednik republike Borut Pahor je danes, v ponedeljek, 11. novembra 2019, vročil štiri priznanja jabolko navdiha. Med nagrajenci so društvo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki je septembra pripravilo dobrodelno akcijo zbiranja denarja za zdravljenje dečka Krisa, osemletni Jaka Krebs, ki je dečku Krisu podaril hokejsko palico Anžeta Kopitarja in društvo Rdeči noski, ki ga je ustanovila klovnesa Eva Škofič Maurer, ki je jabolko navdiha označila priznanje za delo klovnes in klovnov ter obenem priznanje, da je za Slovenijo ta poklic pomemben.

Skupinska fotografija nagrajencev foto: Urad predsednika

Četrti nagrajenec pa je bil radijski voditelj Miha Deželak. Urad predsednika Boruta Pahorja je v obrazložitvi zapisal: "Radijski voditelj Miha Deželak se je pred leti odločil, da bo pomagal otrokom, ki živijo v revščini ali pa si zaman želijo tisto, kar je za njihove vrstnike povsem običajno. Ni se vprašal, kdo bi moral to storiti, vprašal se je, kaj lahko stori sam. Vedel je, da ima kot človek, ki je v nenehnem javnem stiku z ljudmi, posebno moč in čutil je, da je z njo povezana tudi odgovornost.  S skirojem se je podal z Goričkega v Piran. Pot je začel sam, končal pa jo je v veliki množici, kajti kamorkoli je prišel, so mu ljudje odpirali vrata šol in vrtcev, podjetij in domov, povsod so hoteli pomagati. Letos se je, po dolgem in počez, po Sloveniji odpeljal že petič, tokrat na kvadrociklu. Zbrati mu je uspelo več kot 280 tisoč evrov, kar je največ doslej. V petih letih je prevozil več kot 2700 kilometrov, zbral več kot šeststo tisoč evrov in obdaril več kot dva tisoč otrok. Njegova pot pa gre naprej in naprej. Miha Deželak je res junak. Otrokom pomaga, vsem nam pa je njegovo ravnanje navdih, ki mu lahko sledimo in se mu pridružimo. Zaradi njega bolje razumemo, za kaj gre: vsak lahko pomaga in vsak je lahko junak."

Zahvala foto: Darja Štravs Tisu

Miha je po prejeti časni nagradi povedal: "Ko gledam vse te otroke in razmišljam, očitno sem tudi jaz nekomu navdih, recimo sinu predstavljam navdih. Pravi, da bo Deželak junak naslednje generacije. Potem hči, ki je vzgojiteljica v Zabratiji, za tiste otroke, za katere tudi mi zbiramo denar v akciji."

Deželak z družino in Pahorje, foto: Darja Štravs Tisu

Deželak v družbi Pahorja in radijskih sodelavcev. foto: Darja Štravs Tisu

prejšnji članek
Iva Krajnc Bagola še enkrat v vlogi gotske neveste
Svet slavnih
Iva Krajnc Bagola še enkrat v vlogi gotske neveste
naslednji članek
Zakaj bo Marijani nocoj zavrela kri?
Svet slavnih
Zakaj bo Marijani nocoj zavrela kri?