mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Izkoristite zadnje trenutke za pohodništvo

11. 11. 2019; 04.00
Avtor: K.M.
Pohodništvo

Pohodništvo je jeseni odlična oblika rekreacije. foto: Shutterstock

Če se s pohodništvom ukvarjate le rekreativno, potem morate v prihodnjem mesecu izkoristiti še zadnja trenutke za varno raziskovanje narave.

Čeprav številni jeseni na pohodništvo kar nekoliko pozabijo, je to v resnici odlično za uživanje v barviti naravi in neverjetnih razgledih. Paziti morate le na značilnosti jesenskega vremena in druge okoliščine, da bo ta užitek tudi varen.

Dnevi so krajši
Ne pozabite, da so dnevi vse krajši, zato svoj izlet organizirajte tako, da vas ne prehiti noč. Predvsem če poti ne poznate preveč dobro. Tudi če je na prvi pogleda lahka, se lahko v temi na neznanem terenu poškodujete. 

Nestabilno vreme
Podobno kot pomlad je tudi jesen znana po zelo nestabilnem vremenu oziroma po večjih temperaturnih razlikah. Tudi če sije sonce, je lahko v gozdu in senci zelo hladno. Zato se vseeno oblecite večslojno in ne pozabite na kakšen kos nepremočljivega oblačila.

Imate dobro opremo?
Če ste na določen hrib v suhem poletnem vremenu prišli v navadnih športnih čevljih, je lahko teren jeseni precej bolj nevaren, saj je prekrit z mokrim listjem. Ne pozabite na kakovostne pohodne čevlje in morda s sabo vzemite tudi palice, ki zagotovo ne kažejo na slabo telesno pripravljenost.

Zaščita pred soncem
Tako kot opozarjamo v prav vseh letnih časih, tudi jeseni ne smete pozabiti na zaščito pred soncem. Če se na pohod odpravljate v sončnem vremenu in v višje predele, potem je ta še toliko bolj pomembna. Kapa z zaščito ali pa sončna krema za obraz nikoli nista odveč. ***null***

prejšnji članek
Zakaj bo Marijani nocoj zavrela kri?
Svet slavnih
Zakaj bo Marijani nocoj zavrela kri?
naslednji članek
Največ sreče lahko v tem tednu pričakujejo ta znamenja
Horoskop
Največ sreče lahko v tem tednu pričakujejo ta znamenja