stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Potrjena ena najslabše varovanih skrivnosti v popularni glasbi

20. 11. 2019; 08.00
Avtor: V.M. /STA
Paul McCartney 2

Za svoje delo v glasbeni industriji je prejel več nagrad grammy. foto: Reuters

Član nekdanje zasedbe The Beatles Paul McCartney bo prihodnje leto med največjimi imeni 50. festivala Glastonbury. S tem je bila po pisanju britanskega BBC potrjena ena najslabše varovanih skrivnosti v popularni glasbi. Na odru Pyramide bo nastopil 27. junija, teden dni po svojem 78. rojstnem dnevu.

Na festivalu v Somersetu je McCartney nazadnje nastopil leta 2004, organizatorji pa so si že dlje časa prizadevali, da bi se vrnil. Festival bo prihodnje leto praznoval zlati jubilej. Njegova soorganizatorka Emily Eavis je povedala: "Resnično ni bilo nikogar, ki bi si ga bolj želeli za 50. obletnico."

McCartney je po pisanju BBC v ponedeljek na Twitterju objavil sliko Philipa Glassa, Emme Stone in Chucka Berryja, Emily Eavis pa je nato potrdila novico z besedami: "Imeti Paula McCartneyja drugič zapored kot vodilnega izvajalca na Pyramidi je absolutno uresničitev sanj."

Njen oče, ustanovitelj festivala Michael Eavis je aprila priznal, da razmišlja o nekdanjem Beatlu, vendar je novinarja BBC prosil, naj iz tega ne dela velike zgodbe. McCartney pa je septembra za BBC-jev Radio 2 povedal, da je rezervacija "začela postajati oddaljena možnost".

Njegov zadnji nastop na odru Pyramid je bil dan po močnem deževju, ki je oboževalce namočil do kože. Vendar so ga ga pričakali z veseljem, sam pa jim je ponudil dve uri in pol največjih uspešnic. Nastop je odprl s klasiko Wingsov Jet ter nadaljeval z 22 pesmimi The Beatlesov, med drugim s Helter Skelter, Back In The USSR in Yesterday.

Potrjen nastop na Glastonburyju ima poleg McCartneyja še legendarna Diana Ross, ki bo nastopila 28. junija, na zadnji festivalski dan. Med ostalimi nastopajočimi pa se omenjajo Taylor Swift, Kendrick Lamar, The 1975 in Foals. Ugibanja, da bi lahko nastopili na jubilejni izvedbi, so sprožili tudi Fleetwood Mac, pri katerih pa naj bi se po poročanju BBC zataknilo pri denarju.

Paul McCartney

Paul McCartney foto: profimedia

prejšnji članek
Med snemanjem Harryja Potterja so preskakovale iskrice
Svet slavnih
Med snemanjem Harryja Potterja so preskakovale iskrice
naslednji članek
Raiven ponuja vpogled v njeno intimno življenje
Svet slavnih
Raiven ponuja vpogled v njeno intimno življenje