Progasti goz foto Davorin Tome
Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je nenevarna, a zelo koristna na naših vrtovih

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c
Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 milijonov evrov, tožbe in ovadbe padle

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Milijonar: Tadej s taktiko do največjega dosežka

27. 11. 2019; 06.00
Avtor: V.M.
tadej milijonar

Tadej Ojstršek foto: Planet TV

Čeprav je tekmovalec Tadej uporabil prvo pomoč že pri prvem vprašanju, drugo pa do petega, se je kmalu izkazalo, da v rokavu skriva izjemen talent. Mariborčan je namreč zabeležil največji dosežek doslej, znano pa je tudi, s kakšno strategijo mu je uspelo osvojiti takšen rezultat.

V oddaji Milijonar je s široko paleto znanja navdušil in osupnil Tadej Ojsteršek, ki je tako spretno nizal odgovore in razlage, da gledalci niso mogli verjeti očem, čudil pa se je tudi voditelj Stanko Bobovnik.

Tadej se je z znanjem prebil vse do 14 vprašanja, domov odnesel osem tisočakov, kasneje pa v klepetu za Planet TV pojasnil, s kakšno strategijo mu je uspelo priti tako daleč. Kot kaže, je tekmovalec razmišljal izven okvirjev in pošteno preučil priljubljeni kviz.

»Veliko sem se naučil, ko sem si ogledal nastope nekaterih preteklih tekmovalcev, ki se jim je morda zdelo izpod časti uporabiti pomoči pri začetnih vprašanjih, zaradi česar so izpadli precej prehitro, brez uporabe kakršnihkoli pomoči in brez možnosti, da bi pri težjih vprašanjih dejansko lahko dokazali ves domet svojega znanja. Ob ogledih večjega števila oddaj sem se tudi naučil, da mi praviloma bolj ustrezajo težja vprašanja kot lažja, zato sem vedel, da se moram prebiti prek prvih petih vprašanj,« je pojasnil Tadej in nadaljeval, da pregovora pri prvem vprašanju ni poznal, a je predvideval, da bi ga občinstvo skoraj zagotovo moralo, zaradi česar se mu je zdela uporaba pomoči glas ljudstva najbolj smotrna, ne glede na to, kaj so si o tem mislili voditelj, občinstvo in gledalci pred malimi zasloni.

»Vedel sem, da bom moral glas ljudstva uporabiti pri začetnih vprašanjih, če pa ga pri začetnih vprašanjih ne bi potreboval, je prav mogoče, da ga sploh ne bi uporabil in bi, zlasti pri najtežjih vprašanjih, namesto tega najverjetneje raje uporabil pomoč zamenjave vprašanja. Glede uporabe preostalih dveh pomoči je bilo več različnih možnosti.«

prejšnji članek
Neda Ukraden osupnila z mladostno podobo
Svet slavnih
Neda Ukraden osupnila z mladostno podobo
naslednji članek
To je delal preden se je posvetil glasbi
Svet slavnih
To je delal preden se je posvetil glasbi