Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Presrečen Matevž Česen

28. 11. 2019; 12.00
Avtor: T.P.
Matevž Česen

V Genovi so si naši plesalci pokorili vso konkurenco. foto: osebni arhiv

Čeprav je plesalec, koreograf, trener in sodnik Matevž Česen v zadnjih 14 dneh ločen od družine, pa je v sedmih nebesih.

S svojimi učenci namreč na tekmovanjih niza uspeh za uspehom.



V sredini novembra se je že petič zapored odvijal IDO Gala World Event − The best of the best, kamor mednarodna plesna organizacija na čelu s podpredsednico IDO in športno direktorico Fiono Johnson Kocjančič povabi le svetovne prvake minulega leta v različnih disciplinah, da se pomerijo med sabo. Tekmovanje, ki je posvečeno Billu Fowlerju, enemu od začetnikov IDO, največje mednarodne plesne organizacije, je tokrat potekalo v Italiji, v Genovi. Na ogled so bile najboljše koreografije in plesalci od street dancea do stepa, hip-hopa, jazza, moderna, šov plesa, latina in disca. Prišli so svetovni prvaki iz Italije, Slovenije, Norveške, Nemčije, Rusije, Velike Britanije, Danske, Finske in Amerike. O tem, kdo bo dobil naziv ‘the best of the very best’ in nagrado v vrednosti 4.000 evrov, je odločala peterica sodnikov, ki so jo sestavljali trenutno najbolj aktualni plesalci in koreografi: Gina Michael, Miloš Isailovič in Enej Jurečič, umetniški direktor Renato Greco in italijanska zvezdnica, televizijska voditeljica in zmagovalka italijanskega šova Zvezde plešejo Sara Di Vaira. Prvo nagrado in naziv najboljši med najboljšimi so prejeli plesalci s formacijo Behind the wall v koreografiji Matevža Česna, drugo nagrado je dobila Lana Smolnikar v koreografiji Jana Ravnika, tretjo pa Petra Ravbar in Tian Čehič v koreografiji Matevža Česna. Matevž je tako s svojo ekipo iz plesnega kluba Bolero postal absolutni zmagovalec IDO Gala World Eventa, domov pa so odnesli nagrado v skupni vrednosti več kot 10.000 evrov.

Matevž z zmagovalci IDO Gala World Eventa foto: osebni arhiv


Svetovno prvenstvo v show dancu

Minuli vikend se je v nemški Reisi odvijalo svetovno prvenstvo v najstarejši disciplini IDO-a v show dancu. Tekmovalo je skoraj 2.000 plesalcev iz 23 držav. Že tretjič zapored so mladinski plasalci plesnega kluba Bolero ubranili naslov svetovnih prvakov, poleg tega pa so pobrali tudi skoraj vse druge naslove svetovnih prvakov, in to ne le v članski komnkurenci.

"Pri članih sem vedel, da imamo Slovenci največ možnosti, saj je trenutna ekipa plesalcev iz plesnega kluba Bolero, katero vodim, treniram in koreografiram izvrstna. V njej so izjemni posamezniki, ki trenirajo cele dopoldneve: plesalci, ki imajo tudi že nekaj kilometrine in izjemno talentirani mladi plesalci, ki so prvič v članski konkurenci. Da bi lahko ponovili lanskoletni uspeh, ko smo zmagali v vseh članskih kategorijah v show dancu si nisem mislil, zato nisem čutil posebnega prtiska, saj se dobro zavedam, kako subjektiven je tekmovalni ples. Morda me zmage le v posameznih pogledih naredijo bolj samozavestnega. A vsa samozavest je splavala po vodi, ko so na oder stopili Rusi z mogočno sceno, odlično tehniko in izjemno energijo. Vse do konca nisem verjel, da bomo znova postali svetovni prvaki v skoraj vseh kategorijah. Izjemno zadovoljen bi bil s katerkoli uvrstitvijo na stopničke, že finala smo se veselili. Lari Šlibar je uspel izjemen preboj - prvič med članicami je postala svetovna prvakinja med solistkami. Prvi tako prvič med člani in že svetovni prvakinji v ženskih parih sta postali Lara Šlibar in Tia Jagrič. Tian Čehić je ubranil naslov svetovnega prvaka med solisti. Mala članska show dance skupina Rutina je prav tako ubranila naslov svetovnih prvakov, čeprav gre za povsem pomlajeno ekipo. In tudi celotna ekipa je ubranila naslov svetovnih prvakov med članskimi show dance formacijami s formacijo Behind the wall. Edino med mešami pari sta bila Tian Čehić in Anja Jeršan druga in sta postalo svetovna vice prvaka. Uspeh je dopolnila Lana Smolnikar z bronom med članskimi solistkami. Zame osebno je to prav gotovo največji uspeh, večji kot lani. Presrečen sem in zelo hvaležen!" je za njena.si dejal Česen.

Česen s plesalci in osvojenimi lovorikami letošnjega svetovnega prvenstva v Riesi. foto: osebni arhiv

Matevž je presrečen nad uspehi svojih varovancev.

Matevž je presrečen nad uspehi svojih varovancev. foto: osebni arhiv

Česen s Fiono Johnson Kocjančič

Česen s Fiono Johnson Kocjančič foto: osebni arhiv

prejšnji članek
Svojemu moškemu za praznike kupite TOLE!
Svet slavnih
Svojemu moškemu za praznike kupite TOLE!
naslednji članek
Kaj vse nas čaka v Idriji?
Zdravje
Kaj vse nas čaka v Idriji?