Mint Butterfield
Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Dvojno slavje za našo oblikovalko

29. 11. 2019; 12.00
Avtor: T.P.
Danijela Grgić

Danijela Grgić z nagrado pred plakatom za predstavo Ivanov, ki je dobila tudi žaromet za gledališko predstavo sezone 2018/19. foto: osebni arhiv

Oblikovalka Danijela Grgić je na 6. bienalu gledaliških plakatov v HNK Varaždin osvojila kar dve nagradi.

Prvo nagrado za plakat za predstavo Pohujšanje, ki je nastala v koprodukciji s Cankarjevim domom, MGL in SNG Drama Ljubljana si deli z Aljošo Bagolo, sama pa je prejela še nagrado za plakat za predstavo Ivanov, ki ga je oblikovala za SNG Drama Ljubljana. Grgićeva je sicer sodelovala na vseh dosedanjih bienalih, nekajkrat je dobila tudi pohvalo, tokrat pa ji je prvič uspelo osvojiti lovriki.

"Prva nagrada za plakat Ivanov, ki je eden med mnogimi v sezoni Intima 2018/19, je dolgo pričakovana in sem je zato toliko bolj vesela. Na Bijenalu kazališnog plakata sodelujem že četrtič, vsakič z velkim številom izbranih plakatov ter tudi s posebno omembo. To uradno priznanje mi potrjuje, da je način sodelovanja in snovanja oblikovalskih rešitev za SNG Drama Ljubljana, med katerimi so tudi plakati zastavljen na način, ki mi dovoli zvrhano mero ustvarjalnosti, ob tem pa pripomore k boljši prepoznavnosti in identiteti osrednje gledališke hiše. Naše sodelovanje je dolgotrajan proces, ki raste iz sezone v sezono, in kar šteje na koncu vsake je celota sestavljana iz vseh plakatov in drugih elementov, s katerimi so-oblikujemo jasen in prečiščen vizualen jezik Drame. Ta nagrada je spodbuda in veter za nove ideje, ki jih bom generirala v svoje prihodnje delo" je ob tem dosežku za njena.si povedala Danijela.

Nagrajena plakata na 6. bienalu gledaliških plakatov v HNK Varaždin foto: osebni arhiv

Na bienalu sodeluje dvajset avtorjev iz vseh držav nekdanje Jugoslavije, nagrajena plakata pa sta skupaj z 48 drugimi na ogled v Veliki koncertni dvorani HNK v Varaždinu.  

"Bienale je največja razstava gledališkega oblikovanja v jugovzhodni Evropi. Postalo je zelo ugledno, nanj se prijavljajo najboljši oblikovalci," je ob tem povedal pobudnik in avtor razstave Marijan Varjačić.

Varaždinski akademski slikar in grafik Ivan Duić, predsednik žirije 6. bienala gledališkega plakata, pa je poudaril, da imajo po navadi najboljša gledališča tudi najboljše plakate, saj se zavedajo, da so tudi ta njihovo ogledalo.

Izbrane plakate si lahko v varaždinskem gledališču ogledate do 10. decembra, izbor najboljših plakatov z vseh dosedanih bienalov pa bo v galeriji Zlati ajngel v Varaždinu na ogled vse do 10. januarja.

Oblikovalka pred svojimi plakati, rastavljenimi v Veliki koncertni dvorani HNK v Varaždinu. foto: osebni arhiv

prejšnji članek
Medicinska dieta: v 15 dneh 15 kilogramov lažji
Moda&Lepota
Medicinska dieta: v 15 dneh 15 kilogramov lažji
naslednji članek
Vikend malo drugače: Papuk na Hrvaškem - Lepa narava, odlična hrana in dobra vina
Svet slavnih
Vikend malo drugače: Papuk na Hrvaškem - Lepa narava, odlična hrana in dobra vina
#nasazenazenska
nasazenazenska