stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Minili sta dve leti od smrti Jerneja Šugmana

10. 12. 2019; 05.50
Avtor: K.M.
jernej šugman

Jernej Šugman foto: Revija Vklop

Slovenija je že dve leti brez igralskega talenta večnega Jerneja Šugmana.

V poznih popoldanskih urah pred dvema letoma je Slovenijo pretresla vest, da se je za vedno poslovil takrat oseminštiridesetletni slovenski igralec Jernej Šugman

"Jerneja Šugmana pogrešamo vsak dan, kot odličnega igralca in izjemnega človeka, širokosrčnega prijatelja. Če bi bilo mogoče nemogoče, bi bili izjemno veseli vsake njegove nove igralske besede z odra in tudi vsakega pogovora v zaodrju, toplega pogleda in odkritosrčnega nasmeha. Nedvomno bi, če bi še živel, ustvaril še veliko izjemnih gledaliških, filmskih in televizijskih vlog ter najodličneje zaznamoval življenja vseh nas v Drami, enako pa tudi življenja vseh ostalih, od družine, prijateljev, drugih igralskih in umetniških kolegov, gledalcev, študentov na AGRFT ...," so ob drugi obletnici zapisali na družbenem omrežju SNG DRAMA Ljubljana, kjer bodo spomin nanj danes obeležili z gostovanjem gledališča JDP (Jugoslovensko dramsko pozorište) iz Beograda. "Šugman je zelo cenil to gledališče, prav tako njegovi člani njega," so še dodali.

Šugman je bil član ansambla in prvak ljubljanske Drame. Poleg mnogih gledaliških likov, se je izkazal tudi na televizijskem področju (nanizanki Teater Paradižnik in Naša mala klinika ter z legendarno vlogo vratarja Vesa) in v filmih (Kratki stiki, Zvenenje v glavi, Lahko noč gospodična Nočno življenje ...). Veljal je za enega najpristnejših in kar se vlog tiče enega najpestrejših igralcev. Lani, leto dni po igralčevi smrti, je bil izdan še zadnji njegov film Skupaj.  

prejšnji članek
Bizovičar v pižami po središču Ljubljane
Svet slavnih
Bizovičar v pižami po središču Ljubljane
naslednji članek
Hčerka Elvisa Presleyja je povsem na tleh
Svet slavnih
Hčerka Elvisa Presleyja je povsem na tleh