venera Dobra karma

Tedenski horoskop: lahko si spremenite usodo, če ...

2_nuša rojs Svet24.si

Fatalna Nuša Rojs zaradi prirojene skolioze ...

marta kos anze logar Reporter.si

Zunanji minister Anže Logar zaščitil bivšo ...

Soča Svet24.si

Starša dečka, ki je utonil v Soči: “CSD nama ...

ZGO2019384558587231003 Necenzurirano

Otroci revolucije iz Tacna #kolumna

IMG_20200723_101912 Odkrito.si

Ivan Gale: Gotovo bom v prihodnosti bolj ...

fotka_pivka Njena.si

Najboljši okusi se začnejo z najboljšo izbiro ...

Življenjska bitka gospodarice Nade
| V.M.

Življenjska bitka gospodarice Nade

Nada, POP TV

Nada Zorec ni zgolj lik šova Kmetija. Nada je pristna, srčna kmetica, borka za pravice kmečkih žena, ki ima za seboj težke življenjske preizkušnje, tekom katerih je pretočila mnogo solza.

Nada Zorec je krasna ženska, da je prava dobričina, vam bodo z veseljem povedali tudi tekmovalci Kmetije, ki so jo imeli priložnost spoznati tudi izven resničnostne igre. Ustvarjalci resničnostnega šova so ji namenili vlogo gospodarice slavne Kmetije in v resnici ne bi mogli izbrati primernejše osebe, saj Nada predstavlja in se bori za vse tisto, kar sestavlja, predstavlja svet kmečkih žena.

Nada, ki je odraščala v zasavskih hribih, natančneje na Podkumu, ima sicer za seboj zelo težko, žalostno otroštvo, a trdna in vedra kot je, o teh spominih ne želi zgubljati besed. Raje se dotakne svetlih trenutkov, ki ji na lica še danes zvabijo nasmeh. »Imam težke spomine na otroštvo, a ne bi o tem. Čeprav so spomini lahko tudi lepi. Lepo je bilo, ko smo kot otroci pasli živino, ko nas je veliko šlo pet kilometrov peš v šolo in nazaj. Počeli smo vse vragolije, kradli češnje, se tudi stepli, prepevali ... Bilo je lepo. V osnovni šoli sem bila zelo dobra učenka, vedno sem si želela naprej na študij, a so me razmere prisilile, da sem morala takoj po osnovni šoli v službo, nato pa mnogo premlada pristala na kmetiji,« se je v klepetu za POP TV spominjala Nada, ki danes živi na Dolenjskem, v Zagorici pri Velikem Gabru, kjer z možem skrbita za veliko kmetijo.

Nada ima sicer prav posebno poslanstvo, kot članica Društva podeželskih žena se pod pokroviteljstvom Zveze kmetic Slovenije bori proti zapostavljanju in nasilju nad ženskami, tudi nad kmeticami. »Borimo se za svoje pravice. Borimo se, da bi bila kmečka ženska bolj cenjena. Moram priznati, da je napredek na tem področju velik, a še mnogo premajhen. V mojih mladih letih me je bilo skoraj sram priznati, da sem kmetica, tako malo je bila kmetica cenjena. Danes sem zelo ponosna in z veseljem vsakomur povem, da sem kmetica,« sklene Nada.