Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Za družine v stiski zbrali rekorden znesek

20. 12. 2019; 06.00
Avtor: PR
28--urni-maraton-denis-avdić-showa

28-urni maraton Denis Avdić Showa. foto: Radio 1

Končal se je najdaljši Denis Avdić Show, najbolj poslušani jutranji program v Sloveniji. Voditelji Denis Avdić, Jana Morelj, Anja Ramšak in Miha Deželak so bili pokonci kar 28 ur. Za njimi sta pester dan in še pestrejša noč, jutro pa je prineslo težko pričakovan znesek.

Ekipa je z dobrodelnim 28-urnim maratonom Radia 1 in dm-a s pomočjo poslušalcev in nasploh vseh dobrodelnih Slovencev za družine v stiski zbrala neverjetnih 353.319,70 evra.

»Sem prezadovoljen, to je izjemno! Hvaležen sem ljudem, ki so darovali, kolikor so pač lahko. Hvaležni smo ljudem, ki so prišli na Mestni in Kongresni trg. Čutili smo podporo z vseh strani. Pri tej akciji gre za človeka dostojno življenje. Krisu smo rešili življenje, zdaj pa bomo polepšali življenje še številnim družinam. Ne zgolj praznikov, temveč življenje. Ko jih pozneje obiščemo, vidimo, da je to res. Presrečni smo!« je v imenu celotne ekipe povedal Denis Avdić.

Utrinki z dobrodelnega 28-urnega maratona Radia 1 foto: Radio 1

Najdaljši Denis Avdić Show je sredi Mestnega trga v prestolnici tudi letos privabil množico ljudi, ki so svoje radijske junake  želeli videti v živo. Postregel je s številnimi presenečenji, zvezdniškimi gosti, dobro glasbo in seveda obilico zabave. 

Da štirim prijateljem v studiu ni bilo dolgčas, so med drugim poskrbeli Balkan Boys, Eva Škofič Maurer, Ciril Komotar in Atmosferci, Help! A Beatles tribute band, Mario Galunič, Sendi, Poskočni, Nuša Derenda, Martin Golob, Darja Zgonc, Edi Pucer, Lea Sirk, Marko Miladinović, Lara Komar, 4 tenorji Radia 1, Jože Robežnik, Bernarda Žarn, Sanja Modrić, Ervin Čurlič, Lepa Afna, Luka Basi, Borut Pahor, Cool Fotr in Cool Mamacita, Tilen Artač, Dejan Vunjak in številni drugi.

28-urni maraton Denis Avdić Showa. foto: Radio 1

»Mene je ekipa danes povabila pod pogojem, da ne pojem. Tako da sem danes tukaj, da se pokažem. Naj povem, da so mi zablokirali Facebook zaradi preveč seksualne vsebine. Seveda, le poglejte me,« je povedal vedno zabavni Damjan Murko, ki je vsakemu podaril svoj koledar. »Ker ste tako dobrosrčni,« je sklenil.

Med zabavnimi nastopi pa so prišli tudi trenutki za solzne oči in cmok v grlu. Voditelji so namreč klicali družine, ki so v stiski, in poslušali njihove žalostne zgodbe. Ko so jim povedali, da jih bodo z zbranim zneskom osrečili, ni manjkalo solznih oči, številni so ostali brez besed. Beseda hvala je premalo, so povedali.

Z lepimi gestami pa so presenetil tudi naključni mimoidoči. Gospod, ki ni želel biti imenovan, je prinesel škatlo s kovančki, ki jih je za dobrodelne namene eno leto zbirala njegova žena. Žal je preminila, zato je škatlo pred studio prinesel sam. Na vrata studia je potrkalo tudi lepo število otrok, ki so z zbranim denarjem želeli pomagati družinam v stiski.

Ob 19. uri se je dogajanje z Mestnega preselilo na nabito poln Kongresni trg, kjer so množico navdušili stand up komiki Nejc Šmit, Sašo Stare in Lucija Ćirović. Svojih debitantskih pet stand up minut je dodal še junak Miha Deželak.

Ob 20. uri je Avdić na oder Kongresnega trga pripeljal nastopajoče iz največjega TV-šova te jeseni Znan obraz ima svoj glas, ki se je končal preteklo nedeljo. Na odru so z izvedbami največjih uspešnic navdušili Alex Volasko, Petra Zore, David Amaro, Eva Boto, Maja Oderlap, Matic Supovec in Srđan Milovanović. Poleg aktualnih izvajalcev sta svoje izkušnje z glasbenimi predelavami dodala še zmagovalca prejšnjih sezon in člana ekipe Radia 1, Tilen Artač in Tomaž Klepač.

Prvo javno izvedbo oddaje Znan obraz ima svoj glas so končali z največjim zborom v Sloveniji in v družbi legendarne skupine Pop Design. Z uspešnico Na božično noč so odprli praznike in združili moči za družine v stiski s pošiljanjem SMS-sporočil POMAGAM1 ali POMAGAM5 na 1919.

***null***

Utrinki z dobrodelnega 28-urnega maratona Radia 1

Utrinki z dobrodelnega 28-urnega maratona Radia 1 foto: Radio 1

Utrinki z dobrodelnega 28-urnega maratona Radia 1

Utrinki z dobrodelnega 28-urnega maratona Radia 1 foto: Radio 1

Utrinki z dobrodelnega 28-urnega maratona Radia 1

Utrinki z dobrodelnega 28-urnega maratona Radia 1 foto: Radio 1

prejšnji članek
Bo Brad Pitt božič preživel le s tremi od šestih otrok?
Svet slavnih
Bo Brad Pitt božič preživel le s tremi od šestih otrok?
naslednji članek
Umrlo Bondovo dekle Claudine Auger
Svet slavnih
Umrlo Bondovo dekle Claudine Auger