Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Konec je: Harry in Meghan odstopata s položaja

8. 1. 2020; 07.54
Avtor: K.M.
meghan markle, princ harry

Harry in Meghan foto: Profimedia

Novico sta sporočila preko družbenih omrežij, a poudarjata, da še vedno popolnoma podpirata kraljico.

"Po mesecih razmišljanja in notranjih razprav sva se odločila, da to leto narediva tranzicijo in da v tej instituciji prevzameva novo vlogo. Nameravava odstopiti s položaja "senior/starejših" članov kraljeve družine in ob tem delala na tem, da postaneva finančno neodvisna, pri tem pa bova še naprej popolnoma podpirala njeno veličanstvo Kraljico," sta zapisala na uradnem Instagram profilu.

>>TUKAJ<< si preberite, kaj o njuni odločitvi pravi britanska kraljica. KLIKNITE.

"Z vašo spodbudo, zlasti v zadnjih letih, čutiva, da sva pripravljena narediti to prilagoditev," sta še zapisala in dodala, da načrtujeta usklajevati svoje življenje med Veliko Britanijo in Severno Ameriko, a pri tem še vedno spoštovati svojo dolžnost do kraljice in skupnosti. "To nama bo omogočilo, da bova sina vzgojila v spoštovanju do kraljeve tradicije, v katero je bil rojen, hkrati pa najini družini zagotovila prostor, da se osredotoči na naslednje poglavje, tudi na lansiranje novega dobrodelnega programa." Ob tem dodajata, da bosta še naprej sodelovala tako s kraljico, očetom, bratom in ostalimi člani kraljeve družine.

"Senior" kraljeva vloga zavzema tiste člane kraljeve družine, ki kraljeve dolžnosti opravljajo skupaj s kraljico ali namesto nje. Teh nalog Harry in Meghan ne bosta več opravljala, naj pa bi še vedno delovala v sklopu kraljeve družine in v sodelovanju z njo. 

Več informacij je par sicer poda na uradni spletni strani, ki pa se je takoj po objavi novice zaradi preobremenjenosti sesula. 

prejšnji članek
Voditelj sredi oddaje v živo zgrmel po tleh
Svet slavnih
Voditelj sredi oddaje v živo zgrmel po tleh
naslednji članek
Slovenski lepotici presenetili z videzom
Svet slavnih
Slovenski lepotici presenetili z videzom