stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Po tem znaku veste, ali vas iz srca ljubi

16. 1. 2020; 01.00
Avtor: V.M.
ljubezen

ljubezen foto: Dreamstime

Imate radi svojega partnerja? Pa on vas? Kako pa si ljubezen izkazujeta? Morda se niti ne zavedate, da globino ljubezni odkrivajo dejavniki, na katere doslej niste bili pozorni …

Niso besede tiste, ki največ štejejo v očeh ljubezni. 'Ljubim te.' 'Rada te imam.' Te besedne zveze tako zlahka zdrsnejo jezika, da brez temeljev prehitro izgubijo vrednost in natrosijo zrna soli v predstavo o tem, kaj naj bi ljubezen med partnerjema v resnici pomenila.

Kako močno imamo nekoga radi, dokazujemo predvsem z dejanji. A ljubezen kakopak ni le izkazovanje čustvene naklonjenosti v obliki objemov in poljubov, ljubezen so vsa dejanja, ki jih naredimo z željo, da bi svojo srčno polovico bodisi osrečili, razveselili, ji pomagali ali poskrbeli za njeno boljše počutje. Pa najsi bo to njegovo nošenje pretežkih vrečk iz trgovine ali skodelica vroče kave, ki ga v zgodnjem jutru pričaka na kuhinjski mizi. Ljubezen je tudi najljubši obrok na krožniku, opravičilo, ko ga polomiš in objem sredi noči, s katerim ogreješ premražena ramena.

Ljubezen foto: GettyImages

Kaj pa predstavlja enega največjih znanilcev, da gre za predano ljubezen? Znak, da imate nekoga iz srca radi, predstavlja skrb, ki jo občutite, ko vidite, da se vaša oseba ne počuti najbolje. Človeku ki resnično ljubi, namreč ni vseeno, kako se njegov partner počuti, pa naj bo to žalost in slaba volja po medsebojnem konfliktu ali neprijetni občutki, ki nastanejo v drugih življenjskih situacijah. Oseba, ki ni brezbrižna ob pogledu na partnerja v stiski in ki stremi k temu, da bi situacijo rešila ali zgolj s pogovorom pomirila občutke, na ta način pravzaprav izraža globoko pripadnost in ljubezen.

Mu je vseeno, kako se počutite?

Mu je vseeno, kako se počutite? foto: Profimedia

prejšnji članek
Ferhat je postal očka!
Svet slavnih
Ferhat je postal očka!
naslednji članek
Ladova izbranka delila zapeljivo fotografijo
Svet slavnih
Ladova izbranka delila zapeljivo fotografijo