stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Rene šokiral z razkritjem, zdaj mu grozijo!

21. 1. 2020; 08.30
Avtor: V.M.
rene-žunič

Rene Žunič foto: Osebni arhiv

LGBT aktivist Rene Žunič je javno napovedal pisanje knjige, v kateri bo med drugim razkril grozljive podrobnosti iz svojega življenja. Bil je namreč žrtev zlorab, poniževanja in izkoriščanja, zaradi napovedanega razkritja pa je že prejel številne grožnje. Bo zaradi strahu ovrgel idejo o knjigi?

Rene Žunič več mesecev po odmevnem homofobnem napadu končno stoji trdno na nogah. A LGBT aktivist ne namerava tiho predati bitke in molče spremljati prikrito slavo 'močnejših'. Najavil je namreč izdajo knjige, v kateri bo razkril podrobnosti fizičnih in psihičnih zlorab ter grenkih življenjskih preizkušenj, tekom katerih je utrpel sramotenje, poniževanje in izkoriščanje.

Rene, od kje ideja o knjigi?

Po dolgem premisleku sem sklenil, da bom svojo celotno življenjsko zgodbo prelil na papir in jo delil s svetom v knjižni obliki. Z njeno vsebino bom verjetno mnoge zelo presenetil in nenazadnje tudi šokiral. Ogromno ljudi namreč misli, da sem razvajen človek in ker sem LGBT aktivist, nekako sodijo, da sem brez službe, brez obveznosti … Slednje seveda ne drži, že vse od leta 2005 namreč delam v tujini v zdravstvu, sem skrben oče 11-letnega sina, marljiv in organiziran človek, ki poln elana uresničuje zastavljene cilje.

Nejc in Rene foto: Osebni arhiv

Ampak vse ni tako rožnato, tvoja preteklost je bojda precej grenka? Kaj pravzaprav nameravaš razkriti v knjigi?

Ja, moja življenjska zgodba je precej žalostna, pot, ki sem jo prehodil, je polna vzponov in padcev. Preživel sem veliko bojev za pravico, mnoge bitke še vedno bijem. Tudi sicer sem doživel veliko grenkih preizkušenj. Nikoli mi ni bilo nič dano, podarjeno, vse sem si pošteno zaslužil z lastnimi rokami.

Moja knjiga bo vsebovala življenjske dogodke iz otroštva, pa vse do fizičnih in psihičnih napadov, poniževanja, sramotenja, izkoriščanja itd. v različnih življenjskih situacijah, ki so mi spremenila življenje in mojo samopodobo.

Svojo idejo o opisovanju minulih dogodkov si delil s spletnimi prijatelji. Vest je nekatere precej razburila, kajne? Ali drži, da si bil deležen groženj?

Seveda sem novico o pisanju knjige objavil na družbenih omrežjih - odzivi na to so bili večinoma pozitivni, sem pa dobil tudi zasebna sporočila grozilne narave. V teh grozilnih sms-ih je bilo navedeno, da si naj ne dovolim pisati o določenih osebah in o stvareh katere nameravam razkriti. To so mi pisali ljudje, ki so se okoristil z mojim trudom in denarjem, na koncu pa blatili moje ime in trosili laži. To so ljudje, ki so manipulirali z menoj in mi dobesedno pljuvali v obraz ter me ustrahovali in me tako daleč spravili, da sem dovolil fizično nasilje nad mano (nasilje se ne navezuje na oktobrski homofobni napad).

Bodo te grožnje vplivale na vsebino knjige?

Te grožnje me seveda ne bodo odvrnile od nadaljnjega pisanja knjige. Nenazadnje sem se za pisanje odločil ravno zaradi tega, da predelam svoje življenjske travme. Zdi se mi pomembno, da izrazim, kaj mi roji po glavi, saj imam zaradi tega nočne more, misli o preteklosti pa me hkrati ovirajo in mi otežujejo nadaljnjo življenjsko pot. Zaradi tega sem odločen, da bom dokončal, kar sem začel. Tako bom tudi sam sebi znova dokazal, kdo sem in da zmorem z zmago zaključiti grenko življenjsko bitko.

Rene s sinom in partnerjem Nejcem. foto: Osebni arhiv

prejšnji članek
Leto dni po razhodu slovenska igralca potrdila vnovično razmerje?
Svet slavnih
Leto dni po razhodu slovenska igralca potrdila vnovično razmerje?
naslednji članek
Strta Vesna Janković - izgubila je očeta
Svet slavnih
Strta Vesna Janković - izgubila je očeta