pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Filip Flisar hvaležen za močne kosti

27. 1. 2020; 05.00
Avtor: V.M. / STA
Filip Flisar

Filip Flisar foto: Mediaspeed

Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar je v soboto na tekmi svetovnega pokala v Idreju Fjällu grdo padel. Kot sam pravi, so ga rešili geni, saj v družini nimajo le močnih mišic, ampak očitno tudi močne kosti.

"To je pravi čudež. Mislim, da bi pri običajnem človeku pri takem padcu zagotovo kaj počilo, pri meni ni. Na grbinah sem padel dobesedno na led, po vseh teorijah bi mi morala počiti medenica in kolk, a mi nista. Moja telesna zgradba in pripravljenost mi pomagata že vse življenje. Pomaga mi, ker sem dobro telesno pripravljen, pomaga mi, da sem od otroštva tolikokrat padel, da sem se naučil pasti brez večjih posledic, najvažnejši pa so zagotovo geni, ki me ne puščajo na cedilu," je, potem ko je po dnevu v bolnišnici in noči v hotelu, v kateri ni dosti spal, na letališču čakal na letalo in pot domov, dejal Flisar.

Čeprav zlomov nima, pa bo vendarle moral nekaj časa mirovati, ali je že končal sezono, pa trenutno ne ve, to bo znano šele po dodatnih preiskavah v domovini.

"Bolečine niso ravno majhne, v medenici imam močne krvavitve, imam tudi veliko modric. Ni prijetno, a lahko bi bilo precej huje. Telo bo moralo zdaj tujke izločiti, koliko časa bo to trajalo, mi še ne znajo povedati. Lahko 14 dni, lahko tri tedne, lahko en mesec ali še več. To gre enkrat hitreje, drugič počasneje. Več bo znanega po natančnih pregledih doma, ko bom opravil magnetno resonanco. Zdravniki morajo ugotoviti, če še krvavi in ali je kaj narobe z mehkimi tkivi in vezmi," Flisar še ne more natančno opisati zdravstvenega stanja.

Kot sam pravi, zagotovo ne bo nastopil na naslednji tekmi v Megevu, tekma v Feldbergu bo zaradi pomanjkanja snega odpadla, želi pa se vrniti konec februarja v ruskem Sunny Valleyju. Zaveda se, da če bo tja lahko odpotoval, bo to najbrž brez treninga, vendar v tem posebne težave ne vidi.

Vrhunski športnik Filip Flisar oblečen…

Vrhunski športnik Filip Flisar oblečen… foto: Mediaspeed

prejšnji članek
Družinska komedija Košarkar naj bo 2 prejela tretjo zlato rolo
Svet slavnih
Družinska komedija Košarkar naj bo 2 prejela tretjo zlato rolo
naslednji članek
Potek bolezni in znaki koronavirusa
Zdravje
Potek bolezni in znaki koronavirusa