cg_zdravstveni_domovi
Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali za skoraj milijardo evrov

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Družinska komedija Košarkar naj bo 2 prejela tretjo zlato rolo

27. 1. 2020; 06.00
Avtor: PR
Košarkar naj bo 3 rola

Tretja zlata rola za film Košarkar naj bo 2. foto: PR

Film Košarkar naj bo si je ogledalo že več kot 75. 000 gledalcev. 'Dosegli smo še tretjo zlato rolo in se uvrstili v končnico, zdaj igramo za 100.000 gledalcev," je vesel Primož Suhodolčan.

Ekipa filma Košarkar naj bo 2 je pretekli konec tedna  v  kinu Maribox v Mariboru prejela tretjo zlato rolo za preseženih 75.000 gledalcev. Nagrado, ki jo Kolosej skupaj z Zvezo društev slovenskih filmskih ustvarjalcev podeljuje slovenskim filmom za vsakih doseženih 25.000 gledalcev, je prevzel režiser Boris Bezić.

»Tretja zlata rola nas uvršča med najbolj gledane slovenske filme vseh časov, kar je je seveda čudovito. Še posebej, če pomislim, da v Sloveniji ni veliko mest, ki imajo toliko prebivalcev, kot naš film gledalcev. Za ta uspeh se še enkrat zahvaljujem svoji srčni ekipi, ki je skupaj z mano prignala film do konca,« je Bezić povedal ob prejetju edine slovenske filmske nagrade, ki jo podeljujejo glede na število gledalcev, ki jih doseže film.

Na odru mariborskega kina Maribox, ki je tokrat gostil podelitev, so se mu pridružili scenarist Primož Suhodolčan,  igralca Klemen Kostrevc in Anamaria Mitič ter producent filma Frenk Celarc.

»Občutki ob prejetju nagrade za tako visoko število gledalcev so izjemni. Končno lahko verjamem, da smo skupaj z ekipo ustvarili nekaj pomembnega. V takem trenutku začneš razmišljati in upati na nov film, saj je očitno, da je zanimanje za filme z otroško tematiko, ki mladino tudi vzgajajo in ji sporočajo, da je mogoče uspeti, če si vztrajen, veliko. Na tem mestu se zahvaljujem tako sodelavcem na filmu kot distribucijski ekipi Koloseja, s katero smo s skupnimi močmi dosegli veliko gledanost. Prav ta občutek mi daje energijo in željo po ustvarjanju novega filma,« je ob prejetju nagrade povedal producent Frenk Celarc.

prejšnji članek
Igralka Nina Ivanišin žanje velike uspehe
Svet slavnih
Igralka Nina Ivanišin žanje velike uspehe
naslednji članek
Filip Flisar hvaležen za močne kosti
Svet slavnih
Filip Flisar hvaležen za močne kosti