stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Legendarni Rifle praznuje že 80. rojstni dan

1. 2. 2020; 05.00
Avtor: K.M.
Star Fotr_Foto Maj Pavček

Star fotr z Janezom Hočevarjem - Rifletom foto: Maj Pavček

Slovenski igralec in profesor Janez Hočevar Rifle danes obeležuje okrogli jubilej. Ste vedeli, da sta ta dva znana Slovenca njegova sinova?

1. februarja 1940 je na svet privekal legendarni slovenski igralec Janez Hočevar Rifle. Po končani maturi je študiral igro na ljubljanski akademiji AGRFT in že med študijem začel z delom v Drami, z resnim igralstvom pa zače pri gledališču Oder 57. 

Poleg gledališkega dela, se je v njegovi karieri zvrstilo kar nekaj celovečernih filmov. Med njimi tudi Cvetje v jeseni, Čisto pravi gusar, Poletje v školjki 2, Odpadnik, nazadnje pa je na malih ekranih navduševal v seriji Usodno vino. Zagotovo pa ne gre pozabiti akcije Podarim-Dobim in njegove vloge v priljubljeni humoristični seriji Naša mala klinika. 

Leta 1981 je prejel nagradno Prešernovega sklada, za igralske kreacije v Drama SNG Maribor in Mestnem gledališču ljubljanskem, leta 2010 je bil prejemnik borštnikovega pristana, leta 2011 pa je prejel viktorja za življenjsko delo. 

Janez Hočevar - Rifle je ponosen na sina Andraža. foto: Revija Zvezde

Rifle je bil poročen kar trikrat in ima štiri sinove, ki so se mu rodili v prvih dveh zakonih. V prvem Miha, priznani slovenski režiser, in Gašper,  ki je danes kuhar. V drugem zakonu pa sta se rodila Matevž, inženir geologije, športni novinar Andraž. Zdaj je poročen s slovensko igralko Majo Boh. 

prejšnji članek
Kratek, a sladek dopust slovenske voditeljice
Svet slavnih
Kratek, a sladek dopust slovenske voditeljice
naslednji članek
Tako se učinkovito krepijo trebušne mišice!
Zdravje
Tako se učinkovito krepijo trebušne mišice!