mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kratek, a sladek dopust slovenske voditeljice

1. 2. 2020; 06.00
Avtor: Radio Aktual
sicilija 1

/ foto: osebni arhiv

Ajda Mlakar, voditeljica na Radiu Aktual, je pred mrazom pobegnila na sončno Sicilijo, kjer je uživala v čudovitem vremenu, tamkajšnjih znamenitostih in seveda pregrešno dobri hrani.

Na priljubljeni italijanski otok se je odpravila s svojim dobrim prijateljem Žanom. »Destinacijo sva izbrala tik pred zdajci, saj sva najprej mislila, da bova šla v Valencio. Zaradi boljše povezave sva se na koncu odločila za Sicilijo in ni nama bilo žal. Obožujem Italijo, še posebej pa sem navdušena nad njihovo kulinariko,« je dejala Ajda, ki si zaradi svojega aktivnega načina življenja lahko občasno privošči tudi gurmansko razvajanje. »Na Siciliji so znani po odlični zelenjavi, ki jo večinoma pridelujejo sami, po vrhunski morski hrani, aromatičnem oljčnem olju in seveda testeninah na vse možne načine. Najljubše so mi bile s paradižnikom in jajčevci. Vsak obrok sem kronala tudi z odlično sladico in iz prve roke vam povem, da se ni mogoče upreti njihovemu tiramisuju in tamkajšnji specialiteti, cannolom,« je zaupala radijka.

/ foto: osebni arhiv

Ajda in Žan sta vsak dan raziskovala turistične znamenitosti. »Prvi dan sva raziskovala Catanio. Potem sva se odpravila še v Taormino in zgodovinsko mesto pod Unescovo zaščito Sirakuzo, ki mi je bila najbolj všeč zaradi svojega utripa in zanimive preteklosti. Mimogrede, to je tudi rojstni kraj znanega grškega matematika Arhimeda,« je razkrila voditeljica, ki je s prijateljem najela avto. »Nisva bila odvisna od prevozov, tempo potovanja sva prilagajala le trenutnemu navdihu. Spala sva v dveh različnih butičnih hotelih, urejenih v njihovem tipičnem sicilijanskem slogu, in tudi to je bila zagotovo dodana vrednost potovanja. Pravijo, da se po začetku leta pozna tudi njegovo nadaljevanje in moj začetek 2020 je bil res fantastičen. Prav nič se ne bom pritoževala, če bo takšen trend vztrajal vse leto,« je v smehu sklenila radijka.


prejšnji članek
Alenka Kesar se ne bo več pustila zafrkavati ...
Svet slavnih
Alenka Kesar se ne bo več pustila zafrkavati ...
naslednji članek
Legendarni Rifle praznuje že 80. rojstni dan
Svet slavnih
Legendarni Rifle praznuje že 80. rojstni dan