pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Britanske filmske nagrade: Norčevanje Američanov iz kraljeve družine

3. 2. 2020; 12.00
Avtor: K.M.
Renée Zellweger, Kate Middleton

Renée Zellweger, Kate Middleton foto: Profimedia

Film o prvi svetovni z naslovom 1917 je na nedeljski podelitvi britanskih filmskih nagrad bafta prejel kar sedem baft, tudi za najboljši film in najboljši britanski film, Sam Mendes pa je prejel bafto za režijo, poročajo tuje tiskovne agencije. Prireditev pa v znamenju norčevanja iz angleške kraljeve družine.

V kategoriji za najboljši film so bili na 73. podelitvi bafta za nagrado nominirani še Joker v režiji Todda Phillipsa, Irec Martina Scorseseja, Bilo je nekoč ... v Hollywoodu Quentina Tarantina in Parazit v režiji Bonga Joon-hoja, njihovi ustvarjalci pa so bili v tekmi za bafto za režijo. Mendesov film, ki je na letošnji podelitvi filmskih in televizijskih Združenja tujih dopisnikov Hollywooda prejel zlati globus za najboljši celovečerni dramski film, Mendes pa režiserski zlati globus, se lahko pohvali tudi z desetimi nominacijami za oskarje, med njimi za najboljši film in režijo. Bafto za najboljšo moško vlogo je prejel Joaquin Phoenix za vlogo Jokerja v istoimenskem filmu. Za bafto za najboljšo moško vlogo so bili nominirani še Leonardo DiCaprio za film Bilo je nekoč ... v Hollywoodu, Adam Driver za vlogo v drami Zakonska zgodba, Taron Egerton za vlogo v filmu Rocketman in Jonathan Pryce za film Dva papeža.


Bafta za najboljšo žensko vlogo je pripadla Renee Zellweger za portret pevke in igralke Judy Garland v biografski drami Judy. Za nagrado za najboljšo igralko so bile nominirane še Scarlett Johansson za vlogo v filmu Zakonska zgodba, Charlize Theron kot protagonistka filma Bombshell, Saoirse Ronan za vlogo v filmu Čas deklištva in Jessie Buckley za film Wild Rose. Tako Phoenix kot Renee Zellweger sta za vlogi nominirana tudi za oskarja, oba sta zanju že prejela zlata globusa. Bradu Pittu je pripadla bafta za najboljšo moško stransko vlogo za film Bilo je nekoč ... v Hollywoodu, Lauri Dern pa bafta za najboljšo žensko stransko vlogo za vlogo v filmu Zakonska zgodba.

Brad Pitt se podelitve nagrad sicer ni udeležil, je pa zahvali govor zbranemu občinstvu prebrala njegova soigralka Margot Robbie. "Pozdravljena Britanija, sem slišal, da si ravnokar postala samska - pozdravljena v klubu," je zapisal v svojem govoru in se v njem obregnil tudi ob kraljevo družino. "Nagrado bo poimenoval Harry, saj je zelo navdušen nad tem, da ga odnese s sabo v ZDA," je povedala Robbijeva. Brad je prisotnost na prireditvi sicer potrdil, a je tik pred začetkom javil, da se je zaradi družinskih obveznosti žal ne more udeležiti. 

Iz kraljeve družine pa se je ponorčevala tudi Rebel Wilson"Zelo dobro je biti tu v kraljevem Andrewu, kraljevem Harryju, ne, se opravičujem, kraljevi filh - v tem kraljevem prostoru," je pred podelitvijo nagrade izrekla avstralska igralka. Če sta se predstavnika kraljeve družine, vojvoda William in vojvodinja Kate, ob Bradovi šali iskreno nasmejala, je bila mimika obraza pri Wilsonovi šali nekoliko bolj kisla. 

prejšnji članek
Tedenski horoskop: Prihaja obdobje sproščenega razmišljanja
Horoskop
Tedenski horoskop: Prihaja obdobje sproščenega razmišljanja
naslednji članek
Jutranja ptica: Tako srčna je v zasebnem življenju
Svet slavnih
Jutranja ptica: Tako srčna je v zasebnem življenju