Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Skrita vloga zvezdnika v seriji Dobri zdravnik

27. 2. 2020; 08.30
Avtor: V.M.
dobri zdravnik

Dobri zdravnik, Good Doctor, Freddie Highmore foto: Pop TV

Freddie Highmore, ki v seriji Dobri zdravnik upodablja avtističnega kirurga dr. Murphyja, ima v celotni zgodbi pravzaprav veliko večjo vlogo, kot se zdi na prvi pogled. Freddie namreč ni le igralec, temveč tudi scenarist, učitelj, študent, glas prezrtih in ne razumljenih …

Igralec Freddie Highmore sodelovanja v seriji Dobri zdravnik ne jemlje kot zgolj še eno vlogo, ki jo bo prištel imenom v kariernem solpiču dosežkov. Freddie namreč do serije čuti veliko odgovornost in ljubezen, zato niti ni tako presenetljivo, da se je nadarjeni igralec aktivno vključil v nastajanje zgodbe in pričel sodelovati tudi kot scenarist. Kot je pojasnil pred dnevi, slednje zanj predstavlja zelo veliko osebno zadovoljstvo.

Freddie Highmore foto: Profimedia

Highmore je že pred časom dejal, da je vseskozi študent svojega lika, izven igralske vloge pa serijo dojema še dandanes, saj stremi k temu, da s svojim poglobljenim delom pomaga ljudem razširiti obzorja ter uvideti, kako veliko, dragoceno in raznoliko bogastvo skrivajo v sebi avtisti.

Da bi bila upodobitev avtista čimbolj realistična, sta se tako Freddie kot scenarist in producent David Shore posvetila intenzivnemu preučevanju avtizma. No, Freddie se je pravzaprav bolj kot v študijske zapise poglabljal v svojo okolico. Okoli sebe ima namreč najboljše inštruktorje, saj so ljudje z avtizmom že nekaj let del njegovega življenja.

prejšnji članek
Jutranja ptica: Igralka tudi v resnici slavila rojstni dan
Svet slavnih
Jutranja ptica: Igralka tudi v resnici slavila rojstni dan
naslednji članek
Rešeno življenje: Igralka shujšala 20 kilogramov!
Svet slavnih
Rešeno življenje: Igralka shujšala 20 kilogramov!