gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo
Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača semena, kaj bo z avtohtonimi sortami?

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ta pesem je globalna uspešnica leta

12. 3. 2020; 12.00
Avtor: STA/KM
Billie Eilish

Billie Eilish blestela na grammyjih foto: Profimedia

Ameriška pevka Billie Eilish je v torek podrla še en rekord, njen Bad Guy je postal globalno najbolje prodajani digitalni singl leta 2019.

Kot je sporočila Mednarodna zveza fonografske industrije, je dosegel 19,5 milijona prodaj. Poleg tega se je uvrstil na vrhove lestvic v 15 državah, je še sporočila organizacija s sedežem v Londonu.

Bad Guy je peti singl z albuma When We All Fall Asleep, Where Do We Go? mlade ameriške pevke. Po pisanju francoske tiskovne agencije AFP je Billie Eilish z njim na letni globalni lestvici digitalnih singlov Mednarodne zveze fonografske industrije (IFPI) med drugim prehitela ameriškega raperja Lil Nas X, britanskega glasbenika Eda Sheerana in kanadskega pevca Justina Bieberja.

"Billie Eilish je svet zavzela kot nevihta s svojim izjemnim glasom in slogom, ki se izmika žanrski opredelitvi," je besede direktorice IFPI Frances Moore povzela AFP. Dodala je, da glasbenica v svojih besedilih naslavlja pomembne teme, kot je duševno zdravje.

Bad Guy je na letošnji podelitvi glasbenih nagrad grammy prejel nagrado za pesem leta. V februarju pa je osemnajstletna pevka z naslovno pesmijo novega filma o Jamesu Bondu dosegla tudi največji uspeh med vsemi naslovnimi pesmimi filmov o tajnem agentu v prvem tednu predvajanja. Pesem No Time To Die se je na britanskih lestvicah takoj povzpela na najvišje mesto.

V prvi deseterici na globalni lestvici digitalnih singlov IFPI so po pisanju AFP med drugim še Ariana Grande, Lewis Capaldi in Lady Gaga.

prejšnji članek
POZOR: Šole od ponedeljka naprej zaprte!
Zdravje
POZOR: Šole od ponedeljka naprej zaprte!
naslednji članek
Anamaria razkrila, kdaj se začne njen velik projekt
Zdravje
Anamaria razkrila, kdaj se začne njen velik projekt