pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Odpovedan tudi ta priljubljen glasbeni festival

12. 3. 2020; 05.00
Avtor: K.M.
Coachella3

foto: Reuters

Zaradi zaskrbljenosti nad širjenjem koronavirusa so organizatorji prestavili kalifornijski festival Coachella.

Na podlagi direktive lokalnih zdravstvenih oblasti so ga preložili na oktober, čeprav bi moral potekati aprila, poročajo tuje tiskovne agencije. Zaskrbljenost še naprej vpliva na glasbeno industrijo, saj izvajalci spreminjajo svoje načrte.

"Čeprav odločitev prihaja v času splošne negotovosti, varnost in zdravje naših gostov, osebja in skupnosti jemljemo zelo resno," je v izjavi zapisalo podjetje Goldenvoice, ki pripravlja ta priljubljeni glasbeni dogodek v kalifornijski puščavi. Festival, ki bi moral potekati prva dva konca tedna v aprilu, bo tako tako potekal drugi in tretji konec tedna v oktobru. 

Destiny's Child med letošnjim nastopom na festivalu Coachella. foto: Profimedia

"Odločitev ni bila sprejeta z lahkoto ali brez upoštevanja različnih dejavnikov," je povedal predstavnik urada za javno zdravje v okrožju Riverside Cameron Kaiser. "Nedvomno bo vplivala na veliko ljudi, vendar je moja glavna naloga varovanje zdravja celotne skupnosti," je dodal.



Podjetje Goldenvoice je preložilo tudi festival country glasbe Stagecoach, ki bo potekal od 23. do 25. oktobra. Običajno poteka aprila na istem prizorišču kot Coachella v mestu Indio v Kaliforniji.

Aprila so na Coachelli pričakovali več kot 125.000 udeležencev. Med glavnimi nastopajočimi na tem šestdnevnem dogodku so bili napovedani izvajalci in skupine, kot so Rage Against the Machine, Travis Scott, Frank Ocean, Lana Del Rey, Big Sean in Calvin Harris, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Gre za najnovejšo odločitev v nizu odpovedanih ali preloženih prireditev, potem ko so prejšnji teden odpovedali festival elektronske plesne glasbe Ultra v Miamiju, v Austinu v Teksasu pa so po 34 letih prvič odpovedali festival glasbe, umetnosti in tehnologije South by Southwest, ki se ga običajno udeleži več kot 400.000 ljudi.

Iz enakega razloga svoje prvotne načrte spreminjajo tudi posamični izvajalci, kot so Madonna, skupina Pearl Jam in Neil Young. Madonna je odpovedala zadnja dva datuma svetovne turneje Madame X v Parizu, ker je francoska vlada zaradi koronavirusa prepovedala prireditve za več kot 1000 ljudi. Pearl Jam so preložili napovedano severnoameriško turnejo, Neil Young pa zaradi pomisleka nad zdravjem njihovega starejšega občinstva še ni razkril datumov nove turneje s skupino Crazy Horse.

prejšnji članek
Koronavirus vplival tudi na slovenskega športnika
Svet slavnih
Koronavirus vplival tudi na slovenskega športnika
naslednji članek
Karo vzorec v pomladni garderobi
Moda&Lepota
Karo vzorec v pomladni garderobi