nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Slovenski filmski ustvarjalci ponujajo brezplačen ogled filmov

16. 3. 2020; 01.14
Avtor: K.M.
Film pod zvezdami

Organizirani ogledi filmov trenutno niso mogoči, si pa lahko kakšen film ogledate doma. foto: Kinodvor

V času razglašene epidemije in v duhu gibanja ostani doma slovenske filmske ustvarjalke in ustvarjalci v sodelovanju s Slovenskim filmskim centrom in z Bazo slovenskih filmov ter Filmoteko, zavodom za širjenje filmske kulture, do nadaljnjega podarjajo na ogled izbor slovenskih filmov. Spored bodo bogatili vsak ponedeljek in četrtek, filmi bodo dostopni 7 dni.

Od danes naprej sta dostopna dva filma režiserja Martina Turka. Kratki igrani film Dobro unovčeno popoldne (2016) (kliknite za ogled filma) in celovečerni igrani film Dober dan za delo (2018) (kliknite za ogled filma). Od četrtka, 19. marca 2020, pa bosta brezplačno na voljo kratki igrani film Nenad (2017) scenaristke in režiserke Yuliye Moline in Šum Balkana (2016) dokumentarni film ceste, ki se nenehno giblje na robu nesporazumov in se izgublja po poteh, ki jih ni na sodobnih navigacijskih napravah. Režiser filma je Boris Petkovič.

Po neuspešnem pogovoru za službo oče preživlja popoldne s 7-letnim sinom. Na poti domov sin najde denarnico, polno denarja. Oče je odločen, da jo je treba vrniti lastniku. To je zgodba kratkega igranega filma Dobro unovčeno popoldne. V njem igrajo Primož Pirnat, Julijan Weiss Turk Monika Polda, Dragan Remškar in August Adrian Braatz. Film je na 63. mednarodnem festivalu kratkega filma Oberhausen prejal nagrado v tekmovalnem programu otroškega in mladinskega filma. 

Dober dan za delo je na 22. Festivalu slovenskega filma prejel vesno za posebne dosežke, svetovna premiera filma je bila na predlanskem filmskem festivalu v Sarajevu. Bosanski film slovenskega režiserja Martina Turka je po avtorjevih besedah »portret človeka, ki je predober za ta svet«.
Armin, ki je že dolgo nezaposlen, se odpravi na razgovor za obetavno službo šolskega hišnika. Na poti naleti na prometno nesrečo, in ko končno prispe do šole, je delovno mesto že oddano. Da bi preskrbel za sina in nosečo ženo, se zaposli kot varnostnik v klavnici. Kmalu pa ugotovi, da delavci kradejo. Odloči se, da bo naredil, kar je prav... V filmu igrajo Aleksandar Seksan, Maja Zećo, Senad Alihodžić, Ermin Sijamija, Mladen Nelević, Muhamed Hadžović in Adijan Kulovac.

prejšnji članek
Sadje in zelenjavo namočite v vodi z dodatkom sode bikarbone in kisa
Zdravje
Sadje in zelenjavo namočite v vodi z dodatkom sode bikarbone in kisa
naslednji članek
Tedenski horoskop:Obeta se čustveno bolj obarvan teden
Horoskop
Tedenski horoskop:Obeta se čustveno bolj obarvan teden
#nasazenazenska
nasazenazenska