Zdravje
 

Sadje in zelenjavo namočite v vodi z dodatkom sode bikarbone in kisa

16. 3. 2020; 14.00
Avtor: V.M.
soda2

Soda bikarbona foto: Revija Zarja

Verjamemo, da dobro veste, kako pomembno je, da v tem obdobju še posebej temeljito očistite sadje in zelenjavo, ki ste jo kupili v trgovini. Pomagate si lahko tudi z domačim nasvetom, po katerem so mnogi posegali zlasti zaradi tega, da so površino očistili pesticidov.

Čeprav za enkrat ni dokazov, da se novi koronavirus prenaša s hrano, na Na nacionalnem inštitutu za javno zdravje poudarjajo pomembnost umivanja rok in upoštevanja higienskih smernic za pripravo in shranjevanje hrane. "Priporoča se, da se živila, ki jih zaužijemo surova, temeljito opere."

Sadje in zelenjavo lahko še nekoliko bolj temeljito očistimo tako, da jih umijemo z vodo, v katero smo primešali sodo bikarbono (eno žlico na liter vode) in kis. To je zlasti priporočljivo zaradi pogostega prebiranja hrane, ki ga kupci pogosto izvajajo brez uporabe zaščitnih rokavic.

prejšnji članek
Kako v času epidemije ravnati s hrano, ko jo prinesete domov?
Zdravje
Kako v času epidemije ravnati s hrano, ko jo prinesete domov?
naslednji članek
Slovenski filmski ustvarjalci ponujajo brezplačen ogled filmov
Svet slavnih
Slovenski filmski ustvarjalci ponujajo brezplačen ogled filmov

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.