Naj blok stoji na Pavšičevi ulici
Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ozadje Krisove vrnitve domov

25. 3. 2020; 07.00
Avtor: N.N./ STA
Kris

Kris se je vrnil v Slovenijo. foto: Instagram

Najbolj znani Kris v Sloveniji se je danes vrnil v zavetje domačega doma. Kdo jim je priskočil na pomoč, kako se deček počuti in kakšni so rezultati zdravljenja?

Kris Zudich, deček z Obale, rojen s spinalno mišično atrofijo, se je danes iz ZDA vrnil v Slovenijo. Prevoz je bil opravljen z zasebnim letalom Bombardier Global Express, ki je ob 8. uri pristalo na letališču Jožeta Pučnika. Na letalu so bili štirje člani posadke in trije člani družine Zudich, so sporočili iz društva Palčica Pomagalčica.

Deček Kris na poti v ZDA foto: STA

Kdo je družini pomagal pri vrnitvi v Slovenijo?

Na pomoč pri organizaciji prevoza je priskočil predsednik države Borut Pahor, veliko oporo pa je nudil tudi vodja konzularne službe na zunanjem ministrstvu Andrej Šter. Polet sta ob zbranih sredstvih društva Palčica Pomagalčica omogočila tudi podjetnik Miodrag Kostić in Gorenjska banka, ki sta Krisu s svojo donacijo že novembra lani omogočila polet v ZDA z zasebnim letalom. Pomoč je nudila tudi Zveza prijateljev mladine Slovenije.

Prvi vtisi po prihodu domov

Družina sporoča, da se Kris počuti dobro in da je biti doma zanje v teh hudih časih nekaj neprecenljivega. Po vrnitvi se bodo sicer umaknili v strogo izolirano okolje.

Rezultati zdravljenja

Rezultati Krisovega zdravljenja so sicer vzpodbudni, opaziti je viden napredek v njegovem razvoju. Kris po navedbah Palčice Pomagalčice predstavlja tudi zagotovilo, da lahko skupaj dosežemo nemogoče, dandanes pa to prinaša upanje, da lahko s skupnimi močmi s čim manj posledic preživimo tudi pandemijo.

prejšnji članek
Blaž Švab o odnosu z Darjo Gajšek
Svet slavnih
Blaž Švab o odnosu z Darjo Gajšek
naslednji članek
Slovenski 'zlati' košarkar prvič postal očka
Svet slavnih
Slovenski 'zlati' košarkar prvič postal očka