kitara
Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž Šegula

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Za princa Charlesa in Anglijo veljajo drugačna pravila!?

30. 3. 2020; 07.00
Avtor: K.M.
charles1

Princ Charles je tudi ljubiteljski slikar. foto: Profimedia

Britanski princ Charles naj bi se teden dni po diagnozi bolezni Covid-19 že spet prosto gibal, saj mu ni treba biti več v samoizolaciji, kaj šele v strogi karanteni. So Angleži že slišali, da so drugod po svetu zdravi ljudje v samokaranteni?

Cel svet je bil danes nekoliko zmeden, ko je britanska kraljeva družina sporočila, da prestolonaslednik princ Charles ni več v samoizolaciji. Šlo naj bi za zdravniško odredbo in to zgolj teden dni potem, ko so pri Charlesu potrdili okužbo s koronavirusom. 

Princ se trenutno sicer nahaja v svojem domu na Škotskem, kjer je bil do zdaj tudi ločen od žene Camille, pri kateri test ni pokazal okužbe. Zdaj pa naj bi bila spet združena. Neodgovorno dejanje?

Predstavniki za stike z javnostjo pravijo, da princ ravna po navodilih zdravnikov, vlade in po zdravniških smernicah. "Po posvetu z zdravnikom valižanski princ ni več v samoizolaciji, v kateri je bil zadnjih sedem dni."

Samoizolacija ne vpliva na stanje bolnika, pomembna pa je pri preprečevanju širjenja bolezni. Zato je taka poteza neodgovorna in v resnici v nasprotju s smernicami, ki nam jih podaja svetovna zdravstvena organizacija. 

prejšnji članek
Jasna Kuljaj je na to čakala 15 let
Svet slavnih
Jasna Kuljaj je na to čakala 15 let
naslednji članek
Kristjan Bevk se poslavlja z malih zaslonov
Svet slavnih
Kristjan Bevk se poslavlja z malih zaslonov